به گزارش پایداری ملی به نقل از تسنیم، اخیراً با تغییری که در سکانداری سازمان محیط زیست بهعنوان یکی از اضلاع اصلی تصمیمگیر درباره محصولات تراریخته ایجاد شد، مسئله کشت و مصرف این محصولات مجدداً در صدر اخبار رسانههای کشورمان قرار گرفته است.
ظاهراً یکی از اهداف اصلی انتخاب فردی مانند عیسی کلانتری به ریاست سازمان محیط زیست، یکسره کردن کار کشت تراریخته در کشور و از میان برداشتن سدی بهنام محیط زیست بوده که تا پیش از آمدن کلانتری یکی از موانع اصلی در برابر حرکت تاجران و دستاندرکاران کشت تجاری تراریخته در ایران محسوب میشده است.
حالا تاجران تراریخته دیگر سد خاصی را مقابل خود برای کشت آزادانه تراریخته نمیبینند بهویژه آنکه بانیان پیدا و پنهان کشت تراریخته، موفق شدند "نیره خوشخلق سیما" بهعنوان یکی از مدافعان سرسخت تراریخته را که پیشتر بهعنوان مشاور فنآوری و بیوتکنولوژی کلانتری منصوب شده بود، بر کرسی ریاست دبیرخانه شورای ایمنی زیستی نیز بنشانند!
اگر متولیان امر و بهویژه سازمان محیط زیست اینگونه بیمهابا و بیتوجه به انبوه اسناد و مدارک مربوط به عوارض محصولات تراریخته و با پشتکردن به تجربیات کشورهای مختلف در نوع مواجهه محتاطانه مقابل این محصولات، کشور را درگیر کشت محصولات تراریخته کنند، کشورمان در کدام مسیر قرار خواهد گرفت و چه پیامدهایی زیستمحیطی و انسانی در انتظارمان خواهد بود، چهزمانی عوارض و پیامدهای غیرقابل جبران کشت و مصرف این محصولات مشخص خواهد شد و آیا در آن زمان، راهی برای بازگشت و جبران خسارتهای انسانی و زیستمحیطی این تصمیم خواهد بود؟!
با وجود تمام بیمنطقی و خیرهسریهای مسئولان مدافع تراریخته و فضای خفقان حاکم بر دستگاههای دولتی در لزوم دفاع بیچونوچرا از تراریخته، رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت همچنان از مخاطرات تراریخته و لزوم محتاطانه برخورد کردن با این محصولات میگوید؛ این مسئول در وزارت بهداشت اخیراً در مصاحبهای اعلام کرد: «مصرف محصولات تراریخته ممکن است در درازمدت باعث بروز جهشهای ژنتیکی در انسان و پس از آن افزایش تومورهای سرطانی و حتی ناباروری در جامعه شود».
از سوی دیگر، وی با وجود واردات گسترده محصولات تراریخته به کشور با صراحت میگوید: «هنوز کشور ما تکنولوژی مناسب نظارت بر محصولات تراریخته را ندارد و حتی در برخی موارد نظارت کافی روی محصولات داخلی هم نمیشود».
در عین حال، این مسئول در وزارت بهداشت مدعی شده: «وزارت بهداشت با کنترل بهروی روغنهای وارداتی تنها به روغنهایی اجازه واردات میدهد که بهمیزان مشخصی تغییر ژنتیکی یافته باشند و سلامتشان برای کارشناسان غذا و دارو اثبات شده باشد.»!
در حالی وزارت بهداشت مدعی کنترل میزان تراریختگی محصولات وارداتی به کشور است که پیشتر، محمدعلی ملبوبی بهعنوان معاون پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و یکی از چهرههای شاخص مدافع تراریخته بهصراحت اذعان داشته بود: «در گمرکات هیچ آزمایشگاهی برای تشخیص تراریختگی محصولات وارداتی مستقر نیست.»!
حال با این اوصاف میتوان تصویر روشنتری از واقعیتهای موجود در حوزه سلامت و تغذیه مردم کشورمان و چرایی رشد فزاینده بیماریهای رنگارنگ و درصد بالای ابتلا به انواع و اقسام سرطانها از جمله سرطان معده در کشورمان داشته باشیم؛ کشوری که حدود ۱۵ سال مشغول واردات محصولات تراریخته و مصرف این محصولات بوده بیآنکهآزمایشگاهی برای تشخیص تراریختگی محصولات وارداتی در گمرکات کشور مستقر بوده باشد!!
و امروز، سکانداری یکی از اضلاع اصلی تصمیمگیری و تصمیمسازی برای کشت و تولید تجاری محصولات تراریخته بهدست فردی افتاده که هیچ گوش شنوایی برای شنیدن سخنان اساتید برجسته این حوزه در اعلام خطر نسبت به این اقدام را ندارد چرا که اطراف او را چهرههای "خوشخلقی" احاطه کردهاند که دستی تمام در تجارت پرسود کشت محصولات تراریخته دارند.