دفاع غير عامل مكمل دفاع عامل، صلح آميزترين و اثربخشترين روش دفاعي است كه كاهش آسيب پذيري زيرساخت هاي ملي و مراكز حياتي، حساس و مهم و پايداري ملي را بدنبال دارد.
از آن جا که مقام معظم رهبری فرموده اند: « امروز اهمیت پدافند غیر عامل باید برای مسئولان شناخته شده باشد، اهتمام شما کار را پیش می برد.(6/12/85) ».
در مجلس شورای اسلامی در برنامه های چهارم و پنجم توسعه نیز به این امر توجه شده است و در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز ، سیاست های کلی نظام در خصوص پدافند غیر عامل تدوین و ابلاغ شده است.
در بند 11 سياستهاي كلي نظام در خصوص پدافند غيرعامل (مصوب مجمع تشخيص مصلحت نظام) این چنین آمده است :1
« اصول و ضوابط مقابله با تهدیدات نرمافزاری و الکترونیکی و سایر تهدیدات جدید دشمن به منظور حفظ و صیانت شبکههای اطلاعرسانی، مخابراتی و رایانهای.»
فضا و صحنه جنگ و دفاع آينده، سامانهها و ابزارهاي نبرد خاص خود را ميطلبد. امروزه فناوري اطلاعات و ديگر فناوريهاي نرم، زمان و هزينه توليدات دفاعي را به شكل چشمگيري كاهش داده، كيفيت و انعطافپذيري آنها را افزايش داده است. حمله به زيرساختهاي اطلاعاتي دشمن، در عين حفاظت از زيرساختهاي اطلاعاتي خودي است. تهديدات جنگ سايبري ميتواند دامنگير بخشهاي مختلف خصوصي و دولتي در هر كشور شود. سرقت اطلاعات استراتژيك، اقتصادي، نظاميو يا تخريب ، از كاراندازي سرويسها و خدمات عمومي يا خصوصي ميتواند نمونهاي از نتايج جنگ سايبري باشد.