۰۲ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۲
کد خبر: ۲۳۰۸
مدیر پدافند غیرعامل پارس جنوبی خبر داد
مدیر ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل پارس جنوبی از شناسایی باکتری‌های نفت خوار در سواحل منطقه ویژه پارس خبر داد.

حسن آخوندی در نشست مسئولان اظهار داشت: رعایت مسایل زیست‌محیطی در مناطق عملیاتی امری لازم است و همه مسئولان و کارکنان باید در این مسیر همت کنند.

وی افزود: برنامه‌ریزی بسیار خوبی برای ایجاد ایمنی و رعایت مسایل زیست‌محیطی انجام گرفته که به نتایج خوبی نیز رسیده‌ایم.

مدیر سلامت و ایمنی پارس جنوبی از شناسایی باکتری‌های نفت‌خوار در سواحل منطقه ویژه پارس خبر داد و خاطر نشان کرد: طی یک پروژه تحقیقاتی در سواحل خلیج فارس در عسلویه نوع خاصی از باکتری‌های نفت خوار شناسایی و جداسازی شد.

آخوندی با اشاره به اجتناب‌ناپذیر بودن این منطقه از نظر آلودگی­‌های هیدروکربنی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین راه‌های رفع آلودگی‌های نفتی استفاده از باکتری‌های نفت‌خوار است و با توجه به اهمیت خلیج فارس از حیث وجود ذخائر نفت و گاز و بهره‌برداری‌های موجود در این زمینه، روش‌های مختلف مقابله با این قبیل آلودگی­‌ها از اهمیت فراوانی برخوردار است.

وی با بیان اهمیت نتایج حاصل از این تحقیق گفت: باکتری‌های نفت‌خوار دارای قابلیت‌های متفاوتی هستند که در این راستا با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و پس از نمونه‌برداری از مناطق آلوده خلیج فارس از باکتری‌های نفت‌خوار، تحقیقات در این زمینه برای جداسازی باکتری‌های تجزیه کننده نفت آغاز می‌شود.

وی تصفیه پسماندهای نفتی موجود در سطح منطقه به روش بیولوژیکی و با استفاده از باکتری‌های نفت‌خوار را از مهم‌ترین اهدف این اقدام دانست و افزود: این باکتری‌ها  علاوه بر اینکه  خود می‌توانند در شرایط هوازی به تغذیه از مواد نفتی ناشی از آلاینده‌ها بپردازند، آغاز کننده زنجیره غذایی برای سایر موجودات تجزیه کننده نیز محسوب می‌شوند و تحقیقات انجام شده در این زمینه حاکی از بی‌خطر بودن این باکتری‌ها برای محیط زیست است.

آخوندی تصریح کرد: از آنجا که روش‌های مولکولی و اکولوژیکی از روش‌های متداول در مبارزه با آلودگی‌ها‌ی نفتی در دنیا به شمار می‌آید، امید می‌رود با کشت و تکثیر این میکروارگانیسم‌ها و تلقیح مجدد آنها به محیط آلوده‌ای که جداسازی در آن صورت گرفته برای حذف آلودگی‌های مورد نظر در سطح وسیع مورد استفاده قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: یکی از راه‌های مقرون به صرفه و  کارآمد در رفع آلودگی نفتی و مشتقات آن استفاده از روش‌های میکروبیولوژیک است که نسبت به روش تصفیه فیزیکوشیمیایی از کارآیی بهتری در این زمینه برخوردار است.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر