سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در گفتگو با روزنامه صبح نو بیان کرد:عربستان تلاش میکند خود را به عنوان تهدید جمهوری اسلامی ایران معرفی کند و در سند چشمانداز آینده که اخیراً منتشر کرده، ایران را بهعنوان دشمن قطعی معرفی کرده است.به رغم اینکه ما در نگاه سیاسی به دنبال آن هستیم تعاملاتمان را به عنوان همکار یا رقیب منطقهای با آنها دنبال کنیم، عربستانیها اصرار دارند در لیست دشمنان ایران قرار بگیرند.
به گزارش پایداری ملی، متن گفتگوی سردار جلالی با روزنامه «صبح نو» به شرح زیر می باشد:
چندی پیش از سرمایهگذاری عربستان برای تأثیرگذاری در انتخابات ۹۶ خبر داده بودید؛ مهمترین تهدیدات این کشور برای ایران چیست و چه برنامههایی را دنبال میکند؟
در نظام تهدیدشناسی ملی، کشوری بنا به تشخیص یا اقدام و اظهار خودش تبدیل به تهدید ملی ما میشود طبیعتاً هر نوع تحولات در حوزه تواناییها، انگیزهها، راهبردها میتواند برای کشور مقابل تهدید حساب شود. عربستان تلاش میکند خود را به عنوان تهدید جمهوری اسلامی ایران معرفی کند و در سند چشمانداز آینده که اخیراً منتشر کرده، ایران را بهعنوان دشمن قطعی معرفی کرده است.
به رغم اینکه ما در نگاه سیاسی به دنبال آن هستیم تعاملاتمان را به عنوان همکار یا رقیب منطقهای با آنها دنبال کنیم، عربستانیها اصرار دارند در لیست دشمنان ایران قرار بگیرند. اقدام اخیر عربستانیها و حضور ترکی الفیصل در نشست منافقین نیز نمونه دیگری از همین دشمنی بود.
به نظر میرسد بر اساس این اسناد و اتفاقات، عربستان طیفی از تهدیدات امنیتی و دفاعی علیه ایران را در اندیشه و برنامه دارد. مثلاً در منطقه شمال غرب تحرکات پژاک را میبینیم و زمانی که ریشهیابی میکنیم، جایگاه عربستان را در تأمین مالی و تحریک و هدایت آنها در کردستان عراق میبینیم. البته توسط مسوولان نظامی و دفاعی کشور هم هشدارهای لازم به کردستان عراق داده شد.
این اقدام عربستان با مشارکت کردستان عراق انجام شده است. همچنین تحرکاتی در حوزه اهل سنت توسط عربستانیها دنبال میشود. عربستان سرمایهگذاریهای زیادی در حوزه سایبری انجام داده و زیرساختهایی خریداری کرده است. ارقام قابل توجهی در حوزه حمله و دفاع سایبری هزینه کردهاند و به دنبال اهداف خود هستند.
در حوزههای اجتماعی نیز تلاش میکنند ظرفیت شبکههای اجتماعی را علیه جریان کلی انقلاب اسلامی به کارگیری کند و چالشهای امنیتی بهوجود آورد.
عربستان بنا دارد طیفی از عملیات امنیتی را با ترکیب پلیسی، امنیتی و سایبری جزء لیست و برنامههای خود داشته باشد. در کنار این وزیر خارجه عربستان هم تهدیدات نظامی را مطرح کرده است. ما عربستان را به عنوان دشمن آشکار تلقی کرده و برای مقابله با آن برنامه داریم. رد پای عربستان در اکثر تهدیدات سایبری مشاهده شده و بر اساس آن برنامههایی نیز دنبال میشود.
آیا عربستان تهدیدات بیولوژیک را علیه ایران برنامهریزی کرده است؟
عربستان جابهجایی جمعیت زیادی در حج عمره و تمتع به عهده دارد و طبیعتاً مباحث بیولوژیک در این میان اهمیت زیادی دارد. رفت و آمد بیولوژیستهای جهان و اجازه ندادن تحقیق علمی حادثه منا و خفهکردن گزارشها درباره این حادثه، از شواهدی است که درباره این موضوع وجود دارد. ما موارد مشکوکی در حوزه تهدیدات بیولوژیک داریم که باید درباره آنها تصمیمگیری کنیم.
در چند وقت اخیر بحثهایی درباره ترور بیولوژیک نادر طالبزاده و علی دادمان مطرح شد. با توجه به مأموریتهای سازمان پدافند غیرعامل، بررسیهای سازمان به کجا انجامید؟
قطعاً آسیب زدن به افراد از طریق زیستی وجود دارد و یک تهدید جدی قلمداد میشود. اما حوزه کارکرد و عرصههای آن تفاوت دارد. یکی از ابزار، استفاده از بیماریهای شناخته شده مانند «وبا» یا موارد ناشناخته است.
برای موارد شناخته شده آزمایشگاههایی وجود داشته و مشغول تحقیقات هستند. برای عوامل ناشناخته هنوز تحلیلی تهیه نشده است. بیوتروریسم بستگی به اهداف و شخص مورد تهدید دارد. مثلاً اگر رییس جمهور، وزیر یا فرمانده نظامی یک کشور را بهعنوان تهدید حساب کنند، ممکن است از ابزارهای جدید استفاده کنند و نمونههایی وجود دارند.
مثلاً راجع به هوگوچاوز، یاسرعرفات و شورای دفاع سوریه اثبات شده است که مورد حمله بیوتروریستی قرار گرفتهاند. در بیوتروریسم هیچگاه فردی که اقدام به عملیات بیوتروریستی میکند، خود را معرفی نمیکند و فاعل ترور مجهول است. راه حل فهم این موضوع هم سیستم تشخیص و آزمایشگاههای هر کشور است. سؤال کردید که بزرگواران مورد اشاره مورد حمله بیوتروریستی قرار گرفتهاند؟
در این میان دو دسته شواهد مطرح میشود. یک دسته شواهد اطلاعاتی است و دستگاه اطلاعاتی باید اعلام کند که فلانی به لحاظ اطلاعاتی تحت هدف بوده است.
در دو مورد اشاره شده ما از سازمانهای اطلاعاتی استعلام کردیم و جواب مثبتی دریافت نکردیم که اینها جزء اهداف بودهاند. در بخش پزشکی باید فرد مورد نظر تحت آزمایشهای پزشکی قرار بگیرد و در آزمایشها به این نتیجه برسند که عارضههای به وجود آمده نتیجه بیوتروریسم یا بیماری زیستی است. معمولاً این نوع حملات دو عامل دارد.
یک عامل کمو تروریسم (استفاده از سموم شیمیایی) و یا بیوتروریسم (انتقال بیماری به افراد) که ما هر دو گروه را دعوت کردیم و با متخصصان ما جلسهای برگزار کردند و نتوانستند در این دو زمینه به شواهد قطعی برسند.