آصف علی زرداریˈ در مراسم آغاز عملیات اجرایی خط لوله انتقال گاز جمهوری اسلامی ایران به پاکستان موسوم به خط لوله صلح که با حضور دکتر ˈ محمود احمدی نژاد ˈ رییس جمهوری و جمعی از مقامات دو کشور برگزار شد، افزود: معتقدم این پروژه برای نسل های آینده پاکستان بسیار مؤثر خواهد بود.
زرداری با بیان این که امروز شاهد لحظه ای تاریخی هستیم، بر لزوم تکامل، رفاه، آبادانی و همکاری بیشتر میان ملت های منطقه تاکید کرد.
وی اظهارداشت: پاکستان و ایران باید تجارت دو جانبه میان دو کشور را تقویت و نیازهای یکدیگر را رفع کنند، چرا که ما با هم برادر و همسایه بوده و خودمان باید دوستی های متقابل را گسترش دهیم.
رییس جمهوری پاکستان با بیان این که ایران و پاکستان تصمیم گرفته اند تا روابط خود را بیش از پیش تقویت کنند؛ خاطرنشان کرد: هیچ اتفاقی نمی تواند از چنین روندی جلوگیری کند.
زرداری، افزود: خط لوله صلح، شریانی حیاتی است که می تواند به آبادانی و رفاه پاکستان کمک کند و اگر این کشور پیشرفت کند منطقه و دنیا نیز امنیت بیشتری خواهد داشت.
وی با اشاره به این که پاکستان برای هیچ کشور و ملتی نیت شومی ندارد و برای رسیدن به پیشرفت و آبادانی نیازمند زمان است، گفت: ملت ایران با الهام از رهنمودهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، پیشرفت های خوبی داشته اند.
از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ، زرداری خاطرنشان کرد: امروز همه دنیا به ایرانی ها احترام می گذارند و ما هم به ایرانی ها عشق می ورزیم همان طور که به دیگر کشورها و مسلمانان عشق می ورزیم.
عملیات اجرایی احداث خط لوله انتقال گاز جمهوری اسلامی ایران به پاکستان موسوم به ˈ خط لوله صلحˈ روز دوشنبه با حضور ˈمحمود احمدی نژادˈ و ˈ آصف علی زرداریˈ روسای جمهوری دو کشور در منطقه صفر مرزی آغاز شد.
این خط لوله شامل انتقال گاز صادراتی جمهوری اسلامی ایران ازمنطقه ایرانشهر تا نقطه صفر مرزی مورد توافق به طول 320 کیلومتر و قطر 56 اینچ و ایستگاه اندازه گیری مربوطه خواهد بود.
این پروژه با سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری کشورمان و به صورت فاینانس توسط شرکت های پیمانکاری داخلی انجام خواهد شد.
قیمت گاز براساس فرآورده های نفتی میان دو کشور تعیین شده و مشکلی در این زمینه وجود نداشته است.
با احداث این خطوط زمینه توسعه و رونق اقتصادی، افزایش امنیت ملی و منطقه ای و گسترش رفاه اجتماعی در استان سیستان و بلوچستان فراهم خواهد شد.
براساس اعلام مسوولان وزارت نفت و شرکت های پیمانکاری این پروژه دو سال به طول خواهد انجامید.
ترکیه، ارمنستان، نخجوان و پاکستان چهار کشوری هستند که ایران تاکنون به آنها گاز صادر کرده است.
در مراسم آغاز عملیات اجرایی انتقال خط لوله گاز ایران به پاکستان وزرا یا نماینده وزرا و معاونین رییس جمهوری از کشورهای امارات متحده عربی، قطر، کویت، ترکمنستان، افغانستان و عربستان سعودی و نماینده پادشاه عمان حضور داشتند.