مسئول تهیه سند خشکسالی لرستان گفت: طبیعت وابسته به اقلیم استان با چالش آب، نسبت به سایر استانها آسیب بیشتری میبیند.
ایرج ویسکرمی بیان کرد: یکی از مشکلات و مخاطراتی که محیط زیست را مورد تهدید قرار میدهد، چالش کمبود آب است که این روزها با شدت گرفتن تاثیرش را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: کمبود آب در کل دنیا اتفاق افتاده و در ایران به علت اینکه کشور خشکی است، این پدیده باعث خشکتر شدن اقلیم آن میشود. همچنین طبیعت استان جزء مناطق آسیبپذیر کشور است که عمده کشاورزی آن بهصورت دیم انجام میشود و صنعت دامپروری به طبیعت وابسته است و قطعاً همه این موارد با کاهش منابع آبی تحت تاثیر زیادی قرار میگیرند.
ویسکرمی با بیان اینکه استانهایی مانند یزد، کرمان، سمنان از قبل خشک بودند و سازگاری لازم را پیدا کردهاند، افزود: طبیعت وابسته به اقلیم استان لرستان با چالش آب تاثیرات بیشتری را نشان میدهد.
این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: مدیریت منابع آب و خشکسالی دو مقوله به هم پیوسته هستند و زمانی میتوانیم خشکسالی را مهار کنیم که از قبل به مدیریت منابع آب پرداخته باشیم.
وی اظهار کرد: در همین راستا ستاد مدیریت بحران استانداری دستور تنظیم سند مدیریتی آب را داد تا خسارات خشکسالی را به حداقل ممکن برسانیم.
ویسکرمی یادآور شد: متأسفانه در مدیریت منابع آب بخشینگری صورت میگیرد و هماهنگی خاصی وجود ندارد. در تهیه و عرضه آب بین دستگاههای متولی از جمله امور آب منطقهای، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و... هماهنگی خاصی در انجام وظایفشان وجود ندارد و برحسب فراخور حال خود کار میکنند.
مسئول تهیه سند خشکسالی لرستان بیان کرد: زیرساختهای لازم جهت پایش منابع آب و خشکسالی وجود ندارد، لذا تشکیلات و سازمانی باید منابع و خشکسالی را پایش کنند تاربفهمند چه اتفاقی در حال افتادن است و ما در چه سطحی هستیم.
وی با بیان اینکه وقوع تغییرات اقلیمی را باید بهصورت علمی بررسی کرد، گفت: همچنین برنامههایی برای رعایت اصولی مصرف وجود ندارد و در این زمینه باید فرهنگسازی شود.
ویسکرمی با بیان روند تهیه سند خشکسالی استان، خاطرنشان کرد: تا بهحال بخشهایی از این سند تهیه شده و انواع، جایگاه و آمار و اطلاعات مربوط به خشکسالی استان بررسی شدهاند. امید میرود که این سند تا خردادماه سال آینده تهیه و تنظیم شود.