معاون وزیر نفت با تشریح برنامه ویژه و ضربتی افزایش ۵۰۰ هزار بشکهای تولید و صادرات نفت ایران، گفت: این افزایش تولید نفت ایران عمدتا روانه بازارهای آسیایی خواهد شد.
با توافق نهایی ایران و گروه ۱+۵ و آغاز شمارش معکوس به منظور بازگشت بشکههای نفت ایران به بازار، برنامه ضربتی افزایش تولید و صادرات نفت ایران آماده جرا شد.
بر این اساس شرکت ملی نفت ایران به عنوان سرپرست اجرای این برنامه ویژه نفتی، ماموریت های جدید شرکتهای بهره بردار نفت و گاز، مدیریت امور بینالملل و شرکت پایانه های نفتی ایران را برای افزایش صادرات نفت کشور ابلاغ کرده است.
با اجرای این برنامه ویژه و ضربتی، قرار است تا پایان شهریور ماه حدود ۵۰۰ هزار بشکه به حجم تولید و صادرات طلای سیاه ایران افزوده شود که در گام اول افزایش صادرات نفت به کشورهای جنوب، شرق و جنوب شرق آسیا در دستور کار قرار گرفته است.
هم اکنون ایران به طور متوسط روزانه یک میلیون تا یک میلیون ۵۰ هزار بشکه نفت خام و حدود ۴۰۰ هزار بشکه به صورت روزانه میعانات گازی و یا نفت فوق سبک به بازارهای جهانی صادر میکند که با اجرای این برنامه ویژه ظرفیت تولید نفت ایران به ۳.۲ تا ۳.۳ میلیون بشکه در روز و حجم صادرات نفت و میعانات گازی به مرز ۲ میلیون بشکه در روز افزایش می یابد.
در گام اول صادرات نفت خام و میعانات گازی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اولویت قرار ندارد و صرفا ۵۰۰ هزار بشکه افزایش تولید روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام ایران روانه بازارهای آسیایی و حتی آفریقایی خواهد شد.
جزئیات برنامه ویژه افزایش تولید نفت ایران
رکن الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در گفتگویی در تشریح برنامه افزایش تولید نفت ایران در دوران پس از لغو تحریمها، گفت: در دوران لغو تحریمها اولویت دارترین برنامه صنعت نفت ایران افزایش تولید و صادرات نفت خام است.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه هم اکنون ساختار و برنامه ویژه این افزایش تولید و صادرات نفت تعریف شده است، تصریح کرد: در شرایط فعلی برنامهریزی، مدتزمان و روش انجام کارها را هم مشخص شده است.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه سال گذشته برای بیشتر میادین نفتی مهم یک بار به صورت آزمایشی، برنامه افزایش تولید نفت اجرایی و عملیاتی شده است، اظهار داشت: امسال دستور اجرای برنامه افزایش تولید برای همه میادین نفتی صادر شده است و این برنامه را برای همه میادین نفتی، تکرار خواهد شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در قالب یک برنامه کوتاه مدت دو ماهه پس از لغو تحریمها، ظرفیت جذب بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه اضافه تولید نفت برای ایران وجود ندارد، تبیین کرد: بر این اساس شرکت ملی نفت ایران میتواند تولید نفتش را در کمتر از یک ماه به این ارقام افزایش دهد.
به گفته جوادی، افزایش بیش از ۵۰۰ هزار بشکه تولید و صادرات نفت ایران به لحاظ شرایط عرضه و تقاضا در بازار، به ۶ ماه تا یک سال زمان نیاز دارد، تاکید کرد: ایران تا یک سال آینده می تواند به حدود سهمیه تولید نفت قبل از تحریمها برسد.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه ظرفیت تولید نفتخام ایران پیش از شروع تحریمها حدود چهار میلیون بشکه در روز بود، یادآور شد: میتوانیم در تولید نفت خام به همین ظرفیت و البته متناسب با کشش بازار، دست پیدا کنیم.
مدیرعامل شرکت نفت با بیان اینکه هم اکنون ظرفیت تولید میعانات گازیمگازی ایران حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز است، تاکید کرد: با توجه به پروژههای در دست اجرای پارسجنوبی به سرعت افزایش یافته و بلافاصله آماده ارائه به بازار خواهد شد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی مسئولان ارشد شرکتهای خارجی زیادی، برای سرمایهگذاری و توسعه و هم در بخش تجارت نفت به ایران آمدهاند و بهطور فعال در حال مذاکره با آنها هستیم، گفت: عمده افزایش صادرات نفت خام ایران در ماه های پیش روی به بازارهای شرق آسیا خواهد بود.
جوادی در پایان خاطرنشان کرد: به زودی تعدادی کشور که به خاطر تحریم به آنها نفت نمیفروختیم، به بازارهای صادراتی نفت ایران اضافه میشوند. بعضی کشورها هم که حتی پیش از تحریم به آنها نفت نمیفروختیم، در ردیف مشتریان جدیدم قرار خواهند گرفت.