۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۵
کد خبر: ۱۴۰۸۱
سردار جلالی در مراسم افتتاح دومین نمایشگاه صنعت بومی سایبری:
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور بر لزوم استقلال کشور در همه زمینه ها تاکید کرد و گفت: شکل گیری استقلال کشور متکی به صنعت دفاعی است . در شرایط کنونی حفاظت سایبری عامل حراست از استقلال اقتصادی کشور است.
سردار غلامرضا جلالی صبح امروز در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه صنعت بومی سایبری که در محل مرکز عالی فضای مجازی تشکیل شد با اشاره به شکل‌گیری ادبیات جنگ و دفاع در فضای سایبری از سال ۲۰۰۶ تاکنون، گفت: بر این اساس رویکردهای پدافند سایبری در برنامه اصلی کشورها قرار گرفته است و ما نیز در قرارگاه پدافند سایبر، تهاجمات و تهدیدات در حوزه زیرساخت‌های پراهمیت و حساس کشور را مدیریت و کنترل می‌کنیم.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ۲۳ کشور در دنیا ساختار دفاعی سایبری دارند، از تهاجمات سایبری به عنوان جنگ متمدنانه نام برد و گفت: باید برای سرمایه‌‌های اصلی کشور که از نظر اهمیت، حیاتی تلقی می‌شوند، راهکارهای امنیتی بکار برد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به خسارات سنگینی که در حوزه مفاهیم جنگ سایبری کشورها را مورد هدف قرار می‌دهد، گفت: ما در ایران در حوزه نظامی شاهد سرعت شدید مفهوم جنگ سایبری هستیم؛ به نحوی که هم‌اکنون هواپیماهای بدون سرنشین و پهپادها، قدرت تهاجم جاسوسی دارند که ترکیبی از جنگ سایبری هوایی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به مجموعه‌هایی از فناوری اطلاعات، فناوری ارتباطات و جنگ الکترونیک که در فضای سایبر شکل گرفته است، گفت: همانگونه که در سوم خرداد ماه نماد مقاومت به اثبات رسید و در انتهای جنگ نیز توانمندی تولید انواع سلاح‌های جنگی را در اختیار داشتیم، در صنعت سایبری نیز نیازمند بومی‌سازی و دفاع و خودکفایی هستیم.

سردار جلالی رویکرد پدافند غیرعامل را ضرورتی جدی عنوان کرد و گفت: زمانی که الزاماً و اجباراً وارد مفاهیم جنگ سایبری در حوزه‌های نظامی و امنیتی شده‌ایم، چنانچه بخواهیم استقلال کشور را حفظ کنیم، نیازمند صنعت بومی در این حوزه خواهیم بود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل خودکفایی در حوزه محصولات سایبری را ضرورت برشمرد و افزود: بر این اساس چارچوب‌هایی را در قرارگاه پدافند غیرعامل شامل سامانه‌های پایه و زیست‌بوم سایبری کشور تدوین کرده‌ایم که در این زمینه باید سرمایه‌گذاری برای سامانه‌های بومی و سرمایه‌های حیاتی کشور صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه باید ابعاد و قلمرو دفاعی کشور در حوزه سایبری تعریف شود، گفت: همانطور که آمریکایی‌ها در سال ۲۰۱۱ بیانیه‌ای اعلام کردند که بر اساس آن هر گونه نفوذ به سایت‌ها و زیرساخت‌های حیاتی با واکنش نظامی و قدرت نظامی این کشور روبرو خواهد شد، ما نیز باید اولویت خود را در حوزه دفاع سایبری با ترکیب نهادهای دولتی، بخش‌های خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان اجرایی کنیم.

سردار جلالی خاطر نشان کرد: باید کنسرسیوم تولید تجهیزات سایبری ایجاد شود که با همکاری شرکت‌های داخلی، بخش خصوصی،‌ شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها، همکاری برای تولید محصولات بومی شکل گیرد و با خارج رقابت انجام شود، چرا که کشور ما دارای سرمایه‌های سایبری بسیاری است که باید به زیرساخت‌های حیاتی، حساس و مهم این بخش توجه ویژه شود.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل بر اطلاع‌رسانی، اتوماسیون اداری، کارکرد و مدیریت زیرساخت‌ها به عنوان چهار لایه سایبری در زیرساخت‌های اصلی امنیت فضای سایبر تاکید کرد و گفت: سازمان پدافند غیرعامل با حمایت محصولات بومی قصد تقویت تولیدات داخل در این بخش را دارد و دولت و همه دستگاه‌ها نیز باید شرایطی را به وجود آورند که تمامی محصولاتی که نمونه داخلی آن در کشور وجود دارد، در زیرساخت‌های حساس بکار گرفته شود و از استفاده از محصولات خارجی در این بخش اجتناب شود.

وی گفت: برای اجرای زیست‌بوم سایبری کشور و تعریف قلمرو سرزمینی در بخش سایبر می‌توان از شبکه ملی اطلاعات و زیرساخت‌های ارتباطی در این زمینه کمک گرفت.


گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر