به گزارش پایداری ملی، حسین کلانتری به همراه غلامحسین حکمتیان و عزیز فیلی با رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور دیدار و گفتوگو کردند.
کلانتری در این دیدار با اشاره به وجود ۲۰درصد از جنگلهای زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: این استان توانمندیهای بسیاری در حوزههای مختلف دارد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: استان در حوزه گیاهان دارویی ظرفیت بالایی دارد که میتواند منجر به توسعه اشتغال شود.
وی با تاکید بر اینکه زمینه توسعه گیاهان دارویی در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی استان وجود دارد خواستار توجه ویژه سازمان جنگلها به این سرمایه طبیعی شد.
کلانتری با اشاره به آتشسوزی در جنگلهای استان در فصل گرما گفت: تامین بالگرد، تجهیز نیرو و امکانات یگان حفاظت منابع طبیعی برای حراست از منابع طبیعی استان یک ضرورت انکار ناپذیر است و میطلبد در این خصوص به استان توجه خاصی شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بروز پدیده بیابانزایی در نقاطی از شهرستانهای گچساران و بهمئی، عنوان کرد: بیش از ۴۰ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی در سطح این دو شهرستان دچار بیابان زدایی شده است.
نماینده عالی دولت در استان با تاکید بر اینکه جنگلهای زاگرس حدود ۴۰ درصد از کل جنگلهای کشور را تشکیل می دهد خواستار افزایش اعتبارات از صندوق توسعه ملی برای مبارزه با خشکیدگی جنگلهای بلوط در جنگلهای زاگرس شد.
در ادامه غلامحسین حکمتیان اصل ضمن ارائه گزارشی از سیمای منابع طبیعی استان و میزان پیشرفت فیزیکی طرحهای آبخیزداری با اشاره به آتش سوزیهای اخیر در استان گفت: به دلیل صعب العبور بودن منطقههای استان کهگیلویه و بویراحمد نیروهای اداره کل منابع طبیعی استان کهگیلویه وبویراحمد با زحمت فراوان خود را به منطقه میرسانند.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: حتی در بیشتر مناطق امکان اینکه نیروهای منابع طبیعی جان خود را از دست بدهند وجود دارد لذا این استان به امکانات و وسایل مورد نیاز بیشتری خصوصا بالگرد هوایی نیاز دارد که اگر بالگرد در استان برای مهار آتشسوزی، نیروها را به منطقه برساند باعث میشود نیروها انرژی خود را صرف مهار آتش سوزی کنند.
در پایان این دیدار خلیل آقایی رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اظهار داشت: مدیریت جنگلهای زاگرس در اولویت کاری این سازمان قرار دارد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای حفاظت و احیای این جنگلها، خاطرنشان کرد: فضای امیدواری در این خصوص در زاگرس را شاهد هستیم.
آقایی با اشاره به اعلام شیوه نامه و دستورالعملهای اجرایی جنگلهای زاگرس از سوی این سازمان به منابع طبیعی استانهای زاگرس نشین، ابراز کرد: بدون شک نجات جنگلها یکی از مهم ترین کارهای این سازمان است.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: اجرای پروژههای آبخیزداری زمینه رضایتمندی مردم را فراهم کرده است.
وی با تاکید بر اینکه تامین بالگرد یکی از دغدغههای اصلی سازمان در راستای اطفای حریق است، افزود: سال گذشته ۵۰ میلیارد تومان اعتبار با هدف تجهیز یگان حفاظت سازمان برای تجهیزات گروهی و انفرادی اطفای حریق به این یگان تخصیص یافت.