ظریف در صفحه شخصی توئیتر خود ضمن اشاره به اینکه دولت ایالات متحده در حال اجرای «تروریسم اقتصادی» علیه جمهوری اسلامی است، توضیح داد: «افزایش تروریسم اقتصادی علیه ایرانیها، نشاندهنده هراس و نومیدی توطئهگران رژیم آمریکا و دستنشاندههایش است».
وی در کنایهای خطاب به «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا درباره یکی از توئیتهایش تاکید کرد: «خبر واقعی، وارثان تمدن پارس باستان، استراتژی خود را بر مبنای "توصیه" خارجیها تدوین نمیکنند، چه برسد به آمریکاییها».
ترامپ دو روز پیش در توئیتی با ادعای اینکه ایران به توصیه «جان کری» وزیر خارجه دولت اوباما در برجام مانده است، نوشته بود: «جان کری و کسانی که به او برای کشاندن آمریکا به سمت توافق هستهای بسیار بد با ایران یاری رساندند، توصیههای خیلی بدی به ایران ارائه میدهند. آیا این نقض فاحش قانون لوگان نیست؟»
«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه با بیان اینکه کاخ سفید دیگر قصد ندارد معافیتهای تحریمی کشورهای واردکننده نفت ایران را تمدید کند، گفت عربستان سعودی و امارات عربی متحده قرار است خلأ ناشی از حذف نفت ایران از بازار را پر کنند و واردکنندگان نفت ایران میتوانند نفت خود را از این دو کشور تأمین کنند.
ترامپ در روز ۱۸ اردیبهشت سال گذشته به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل برجام، کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانهداری آمریکا اعلام کرد تحریمهای هستهای که ذیل این توافق رفع شده بودند در دورههای ۹۰ و ۱۸۰ روزه احیا خواهند شد.
وی سپس در تاریخ ۱۵ مرداد سال گذشته با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریمها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریمها که بخشهای کشتیرانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار میدهند هم از ۱۴ آبانماه همان سال از سر گرفته شدهاند. دولت ترامپ، چند ماه بعد برای ۸ کشور معافیت از تحریمهای نفتی صادر کرد.
تصمیم ترامپ با مخالفتهای زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی با آن مخالفت کردهاند.