عضو شورای شهر تهران توضیحاتی درباره فرونشست زمین، زلزله،سیلاب، ابرپروژههای عمرانی، انتخابات هیأت رئیسه شورای شهر، حمل و نقل عمومی، مقابله با فساد و امضاءهای طلایی در شهرداری و ... ارائه داد.
به گزارش پایداری ملی به نقل از فارس، انتخابات شورای ششم شهر و روستا ۲۸ خرداد سال گذشته برگزار شد. این انتخابات همزمان با انتخابات ریاست جمهوری بود و مردم تهران با رأی قاطع به لیست شورای ائتلاف انقلاب اسلامی به فعالیت ۲۱ نفر در لیست رأی قاطع و مثبت دادند. فعالیت شورای شهر ششم در پایتخت تقریبا از نیمه مرداد سال گذشته آغاز شد و مهم ترین اولویت آنها که انتخاب شهردار بود نیز انجام گرفت.
اعضای شورای ششم در دومین جلسه خود «علیرضا زاکانی» را با ۱۸ رای از مجموع ۲۱ رای، به عنوان شهردار تهران انتخاب کردند. پس از یک ماه حکم علیرضا زاکانی توسط وزیر کشور دولت رئیسی ابلاغ شد و ۱۱ شهریور به صورت رسمی کار خود را در شهرداری تهران آغاز کرد. حالا حدود یک سال از فعالیت شورای ششم تهران میگذرد و در این مدت مدیریت شهری در حوزه های مختلف ورود یافته و تحولاتی در این زمان به ویژه با راه اندازی قرارگاهها شکل گرفته است.
اولین جلسه رسمی شورای ششم شهر تهران 14 مرداد سال پیش برگزار شد و در این جلسه اعضای شورا سوگند یاد کردند که مادامی که در شورای اسلامی شهر عضویت دارند در رعایت صرفه و صلاح و پیشرفت امور شهر و شهرداری اهتمام داشته باشند.
درباره موضوعات مختلف در شهر تهران از جمله فرونشست، زلزله،سیلاب، ابرپروژههای عمرانی، انتخابات هیأت رئیسه شورای شهر، حمل و نقل عمومی، مقابله با فساد و امضاءهای طلایی در شهرداری و ...با حجتالاسلام محمد آقامیری، عضو شورای شهر تهران به بحث و گفتوگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.
تهیه لایحه در شورای عالی استانها جهت مقابله با فرونشست/تعیین متولی و بودجه خاص در مجلس
موضوع فرونشست در پایتخت یکی از مسائلی محسوب میشود که مدیران شهری بارها ازانجام اقدامات در جهت مقابله با این معضل گزارشاتی را اعلام کردهاند، ولی همچنان کارشناسان معتقدند فرونشست یکی از معضلاتی است که پایتخت و شهروندان آن را تهدید میکند. آخرین اقداماتی که در جهت مقابله با این موضوع توسط شورای شهر تهران پیگیری شده است، چیست؟
از ابتدای فعالیت شورای ششم تهران جلسات و کمیتههای تخصصی زیادی با حضور کارشناسان مسؤولان مربوطه برگزار شده و قرار است در دور جدید جلسات در شورای عالی استانها برگزار شود و نامهنگاریها به مراکز علمی و دانشگاهی در حال انجام است تا آنها نیز نمایندگان تامالاختیار خود را به این جلسه در شورای عالی استانها معرفی کنند تا بتوانیم در این جمعبندی لایحهای را آماده کنیم تا در جهت جلوگیری از پیشرفت فرونشست در کشور و در شهرهایی مانند تهران اقدامات اساسی صورت گیرد. در واقع بنا داریم که پس از تهیه لایحه در شورای عالی استانها آن را به مجلس ببریم تا از طریق مجلس بودجه خاص و تصمیمات ویژه در این زمینه اتخاذ شود.
جهت مقابله با فرونشست نه تنها در تهران بلکه در سایر شهرها هم اقدام اساسی انجام نگرفته است
به نظر شما اقدامات کنونی جهت مقابله با فرونشست کافی است؟ آیا این مساله متولی و بودجه خاص نیاز ندارد؟
بله، متأسفانه تا کنون در جهت مقابله با فرونشست نه تنها در تهران بلکه در سایر شهرها هم کار و اقدام اساسی انجام نگرفته چرا که متولی و ردیف بودجه خاصی نداشته است باید تکلیف این موضوع مشخص شود و ساز و کارهای عملیاتی نیز مورد اجرا قرار گیرد. در حال حاضر سازمان یا شخص واحدی پاسخگوی این مشکل نیست دقیقا قضیه به نوعی مشابه مسأله آلودگی هوا است. در مورد آلودگی هوا هم تعداد زیادی سازمان یا دستگاه نقش دارند که با این معضل مقابله کنند ولی متأسفانه برخی خودشان را در این حوزهها مبری میدانند و روز به روز نه تنها مشکلات حل نشده بلکه افزایش هم یافته است.
خلاء قانونی مقابله با فرونشست و آلودگی هوا در کشور
به نظر شما در زمینه مقابله با فرونشست و معضل آلودگی هوا خلاء قانونی وجود دارد؟
بله؛ به نظر من در زمینه مقابله با فرونشست و آلودگی هوا خلاء قانونی داریم و مجموعه واحدی که پاسخگوی این مشکل باشد نداریم. به نظر من باید یک یا دو سازمان مسؤولیت اصلی در این حوزهها را برایشان در نظر گرفت و پیگیریها از سمت آنها دقیقا انجام گیرد تا فعالیتها به صورت ویژهتر صورت گیرد و سازمانها و دستگاههای ذیربط دقیق مشخص شوند.
تغذیه سفرههای آب زیرزمینی در بارندگیهای اخیر تهران/ فرونشست با کندی همراه شد
آخرین اقدامات عملیاتی در جهت مقابله با فرونشست در تهران چه موضوعاتی بوده است؟
ببینید برنامهها کما فی سابق در حال اجرا است و امیدواریم با سرعت بیشتری کارها به جلو رود خوشبختانه بارشهای اخیر هر چند که حوادثی را به همراه داشت ولی سبب شد سفرههای آب زیرزمینی تغذیه شوند و این قضیه اندکی از سرعت فرونشست در تهران و شهرهای دیگر کاسته است. بنابراین هر چه بتوانیم سفرههای آب زیرزمینی را به صورت طبیعی و مصنوعی پر کنیم و به نوعی تغذیه آنها صورت گیرد توانستهایم فرونشست در تهران را با تأخیر همراه کنیم.
آمادگی 20 درصدی تهران در برابر زلزله
از زلزله تهران چه خبر آیا آمادگیها در دوره مدیریت شهری جدید افزایش یافته است؟
زلزله تهران یکی از موضوعاتی است که همواره کارشناسان نسبت به وقوع آن هشدار دادهاند ما ابتدای فعالیت شورای ششم از مدیران سابق مدیریت بحران در مورد آمادگی پایتخت در برابر زلزله سوال کردیم و آنها به ما اعلام کردند متأسفانه پایتخت فقط 20 درصد در مقابل زمینلرزه آماده است و این قضیه واقعا فاجعهآمیز است. اکنون سازمان مدیریت بحران برنامههایی را آغاز کرده ولی حداقل باید زمانی را به آنها اختصاص داد تا به نتیجه برسد و انشاءالله مدیران جدید به زودی در صحن شورای شهر در مورد این افزایش آمادگیها گزارش جامعی را ارائه خواهند داد. به هر حال سطح آمادگیها باید قطعا در مبحث زلزله افزایش یابد. این قضیه بحث جدی است و زمینلرزه هیچ وقت خبر نمیدهد. متأسفانه مردم بسیاری از مواقع نسبت به این قضیه غافل میشوند در حالی که خطر بیخ گوش تهران است.
امکان افزایش بودجه مدیریت بحران در نیمه دوم سال جاری
آیا مدیریت شهری جدید بودجه خاصی به مدیریت بحران جهت آمادگی بیشتر در برابر زلزله اختصاص داده است؟
ببینید مدیریت بحران بودجه خاص خودش را دارد اگر نیاز به بودجه جدید باشد مدیران باید آن را به شورای شهر اعلام کنند تا در شش ماهه دوم متمم بودجه یا بودجه جدید اختصاص یابد و اگر نیازی به این قضیه باشد اعضای شورای شهر تصمیمات ویژهای را اتخاذ خواهند کرد.
معارضین تأسیساتی مشکلی در برابر ابرپروژهها
اجرای ابرپروژههای عمرانی در تهران چه خبر؟
در مبحث اجرای ابرپروژهها استارتهای خوبی انجام گرفته ولی متأسفانه بحث جدی معارضین را داریم برخی از معارضین ملکی و مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی است و برخی از معارضین تأسیساتی بوده که به راحتی نمیتوان از آن گذر کرد مثل لولههای اصلی آب شرب باید محاسباتی دقیق صورت گیرد تا این تأسیسات از مسیر پروژهها خارج شوند در این راستا نیاز به همکاریهای دقیق سازمانهایی مانند سازمان آبفا است. متأسفانه آن طور که باید و شاید همکاریها صورت نگرفته تا به اصطلاح سنگها از سر راه برداشته شود و کمافیسابق در مسیر پروژهها این معارضهها وجود دارد که ما در اصلاح تقاطعها در سطح شهر بیشتر با این مشکل مواجه شدهایم.
انتخابات هیأت رئیسه شورای ششم فردا در صحن شورا/ همنظری اکثر اعضاء در عدم تغییر رئیس و نایب رئیس
قرار است انتخابات هیأت رئیسه شورای ششم شهر تهران به زودی انجام شود آیا جلسه ویژهای بین اعضای شورا در این راستا برگزار شده است؟
آنطور که علیرضا نادعلی سخنگوی شهر تهران به ما و دیگر اعضای شورا اعلام کرده است قرار است فردا یکشنبه انتخابات هیأت رئیسه برای سال دوم انجام شود. فکر نمیکنیم تغییرات جدی به ویژه در زمینه رئیس و نایب رئیس شورای ششم داشته باشیم. تقریبا نظر همه اعضاء مشترک است.
کاندیدای هیأت رئیسه نخواهم بود
آیا شما کاندیدای هیأت رئیسه شورای شهر خواهید شد؟
خیر، من کاندیدای هیأت رئیسه نخواهم بود بنا ندارم در این زمینه ورود یابم. تصمیم ما این است که در کمیسیون عمران و حمل و نقل در شورای ششم شهر تهران به فعالیت بپردازم.
ارائه گزارش کامل عملکرد یکساله شورای ششم به زودی اعلام میشود
حدود یکسال از فعالیت شورای ششم و مدیریت شهری تهران میگذرد، مهمترین اقداماتی که در این مدت انجام گرفته به ویژه در حوزه عمرانی و حمل و نقل چه بوده است؟
ما بنا داریم گزارش جامع و کاملی از فعالیت یکساله شورای ششم آماده کنیم شهرداری و شورای شهر با همکاری یکدیگر برنامههای مفصلی را در این مدت آغاز کرده که به صورت تیتروار میتوان گفت که پروژههای تعطیل شده و نیمهکاره را در اولویت قرار دادیم و پروژههای جدیدی را آغاز کردیم انجام اصلاح 21 تقاطع صورت گرفته و تا آخر سال 18 مورد دیگر نیز اجرایی میشود. در حوزه حمل و نقل تعداد اتوبوسهای تهران تا آخر سال به تعداد زیادی افزایش مییابد. خرید لوازم یدکی مورد نیاز مترو انجام گرفته هر چند هنوز کمبود داریم ولی از آنجایی که این قطعات وارداتی است انجام آنها اندکی زمان برده است ولی بخش زیادی اکنون وارد و مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین بازدیدها و جلسات تخصصی در زمینههای فرونشست، زلزله، سیلاب، ساختمانهای ناایمن و ... انجام گرفته و پیگیریها نیز همچنان در دست اقدام است.
از ساختمانهای ناایمن در پایتخت چه خبر؟
کمیسیون خدمات شهری شورای شهر به جد پیگیر این قضیه است جلسات با مالکان ساختمانهای ناایمن و دادستانی همچنین شهرداریهای مناطق به صورت هفتگی و ماهانه برگزار میشود ایمنی ساختمانها دقیقا در حال رصد و برطرف شدن است. البته اینکه بگوییم یک شبه میتوان ساختمانهای ناایمن را ایمن کرد شدنی نیست ولی کار به صورت مرحله به مرحله در حال انجام است.
رایزنی و جلسات هماندیشی اعضای شورای ششم با شهردار تهران
جلسات هماندیشی با علیرضا زاکانی شهردار تهران چند وقت یکبار برگزار میشود و تعاملات چگونه پیش میرود؟
ببینید جلسات مقطعی است و زمان خاصی ندارد هر موقع نیاز باشد نسبت به موضوعات روز و یا مباحث مختلف جلسات هماندیشی اعضای شورا با شهردار تهران برگزار میشود. هر چند وقت یکبار هم جداگانه اعضای شورا به ملاقات شهردار میروند و هر عضو در کمیسیون خودش در صورتی که نیاز باشد جداگانه با شهردار جلساتی را برگزار میکند.
ریزش شدید آمار فسادهای خرد و کلان در شهرداری تهران
فساد در شهرداری تهران نسبت به گذشته چقدر کاهش پیدا کرده و برنامهها در این راستا چگونه بوده است؟
ببینید خوشبختانه فساد در شهرداری تهران به میزان بسیار زیادی کاهش یافته و آمار و ارقام نشان میدهد که بسیاری از فسادها از همان ابتدا کشف میشوند در حالی که در گذشته فساد صورت میگرفت و حتی مدت زمان طولانی از آن میگذشت ولی بعد متوجه میشدند اکنون نه تنها مقابله با فساد صورت میگیرد بلکه فساد با سرعت زیاد کشف میشود. به عبارتی در مراحل اولیه فساد کشف و ضرر مالی به شهرداری نمیرسد. ما بسیار خوشبین هستیم که مفاسد سازمانیافته در شهرداری اکنون وجود ندارد. البته ممکن است مانند برخی از ادارات موضوعاتی مانند رشوه وجود داشته باشد که آن هم رصد میشود و اگر گزارشاتی به دست ما یا سازمانهای مربوطه برسد قطعا برخورد میکنیم و معتقدیم نه تنها فسادهای کلان بلکه خرده فسادها هم باید جمع شوند در فسادهای سازمانیافته از صدر تا ذیل سازمان با یکدیگر همکاری میکنند همچنین اکنون دیگر کوتولههای باجگیر (باجگیرهای سطح شهر) وجود ندارند تا از مردم اخاذی کنند.
جلوگیری از انجام امضاهای طلایی با انتصاب مدیران صالح و شایسته
از طرفی امضای طلایی هم دیگر در شهرداری نداریم مدیران کنونی شهری با دقت انتخاب شدهاند و خدا را شکر میکنیم افراد صالح و شایسته سر کار هستند و دیگر خبری از امضای طلایی نیست که توسط مدیران عدد و رقمهای بالایی جابهجا شود. بازرسی و حراست شهرداری به صورت قوی عمل کرده و با چشمان باز موضوعات مختلف در شهرداری رصد میشود