عوامل نفوذی در عراق اخیرا «فتنه خونین» جدیدی را در شهر «نجف اشرف» به راه انداخته اند و آنچه قابل تأمل به نظر می رسد، موج سواری مذبوحانه سردمداران تروریست آمریکایی بر این فتنهانگیزی است.
به گزارش پایداری ملی به نقل از خبرگزاری مهر، اواخر هفته گذشته بود که شهر «نجف اشرف» شاهد ظهور و بروز یک «فتنه خونین» شد؛ فتنهای که آمریکاییها از تمام توان خود برای موج سواری مذبوحانه بر آن جهت ضربه وارد کردن به دولت و ملت عراق بهره برداری کردند.
ماجرا از آنجا آغاز شد که عناصر آشوبگر و ناشناس با حضور شبانه در خیابانهای شهر نجف، به سوی مردم تیراندازی کردند. به دنبال این اقدام وحشیانه بیش از ۱۱۵ نفر کشته و زخمی شدند. این حادثه واکنشهای متعددی را در عراق به دنبال داشت. کما اینکه مرجعیت عراق نیز به این حادثه واکنش نشان داد. درهمین ارتباط، «احمد الصافی» نماینده مرجعیت عالیقدر عراق بیانیهای را قرائت کرد.
وی در این بیانیه که بیانگر مواضع مرجعیت عالی عراق است، تأکید کرد: «طی روزهای گذشته شاهد ظهور و بروز حوادث دردناک و تأسف باری بودیم و این حوادث موجب ریخته شدن خون افراد بیگناه شد. ضروری است نیروهای امنیتی، تعدی گران و افراد نفوذی را به منظور حفظ منافع شهروندان شناسایی کنند. مسئولیت کنونی نیروهای امنیتی تأمین امنیت تظاهرات کنندگان است».
نماینده آیت الله سیستانی همچنین تأکید کرد: «نیروهای امنیتی میبایست از تداوم اقدامات خرابکاران جلوگیری به عمل آورد تا امنیت تظاهرات کنندگان حفظ شود. کما اینکه این نیروها باید مانع از خسارت وارد آوردن عدهای به اموال عمومی تحت هر عنوانی، شوند».
از سوی دیگر، حوادث شهر نجف اشرف همچنین موضع گیری «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق را به دنبال داشت. عبدالمهدی برای تحقیق درباره حوادث اخیر «نجف اشرف» دستور تشکیل کمیته حقیقت یاب را صادر کرد. «محمد توفیق علاوی» نخست وزیر مکلف عراق نیز تعدی گروهی از افراد ناشناس و نفوذی به تظاهراتکنندگان و کشتار آنها را نیز محکوم کرد. اما در این میان، آنچه که قابل تأمل به نظر میرسد، موج سواری مذبوحانه ایالات متحده آمریکا بر حوادث و فتنه خونین «نجف اشرف» است.
در همین ارتباط، سفارت ایالات متحده آمریکا در عراق، با صدور بیانیهای مداخله جویانه به حوادث نجف اشرف واکنش نشان داد. این سفارتخانه در بیانیه مداخله جویانه خود بدون اشاره به عناصر خرابکار و نفوذی و آشوب طلبی آنها در عراق اعلام کرد: «حمله وحشیانه به تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز در نجف را محکوم می کنیم».
این سفارتخانه در بخشی از بیانیه خود انگشت اتهام را مستقیماً به سمت نیروهای امنیتی عراق نشانه رفته و مدعی شده است: «تأسف برانگیز است که گروههای مسلح هنوز مجاز به نقض حاکمیت قانون در عراق با مصونیت از مجازات علیه شهروندان مسالمت آمیز هستند که از حق آزادی دمکراتیک خود استفاده میکنند و از جمله مطالبات آنها، اصلاحات سیاسی و اقتصادی است»! البته این اولین باری نیست که آمریکاییها ضمن نادیده گرفتن اقدامات آشوب طلبان، نیروهای امنیتی را عامل حوادث عراق معرفی میکنند.
هدف اصلی و اساسی آمریکاییها از نشانه رفتن انگشت اتهام به سمت نیروهای امنیتی عراق در حوادث شهر نجف اشرف در واقع منحرف کردن اذهان عمومی از فعالیتهای عوامل نفوذی در عراق است؛ عواملی که مرجعیت عراق مدت هاست که خواستار شناسایی و مجازات آنها هستند. مواضع بی اساس و خصمانه واشنگتن در قبال بغداد در پی حوادث شهر نجف اشرف در حالی است که وزارت کشور عراق اعلام کرده است تحقیقات برای شناسایی عوامل حوادث نجف آغاز شده است.
وزارت کشور عراق در همین ارتباط اعلام کرده است: «نیروهای امنیتی به مسئولیت خود در حمایت از تظاهرات کنندگان صلحجو، ممانعت از آزار آنها از سوی هر طرفی و نیز حفاظت از ساختار مسالمتآمیز تظاهراتها عمل میکنند». همچنین این وزارتخانه تظاهرات کنندگان را به خویشتنداری، پایبندی به مناطق تظاهرات و حفاظت از اموال عمومی و شخصی در جریان اعتراضات دعوت کرد.
درهمین حال، موج سواری مذبوحانه آمریکاییها بر فتنه خونین شهر نجف اشرف بدون پاسخ باقی نماند. چراکه معاون رئیس پارلمان عراق واکنش قاطعانه ای را به آن نشان داد. درهمین ارتباط، «حسن الکعبی» معاون رئیس پارلمان عراق خطاب به آمریکاییها گفت: «امور عراق را به عراقیها واگذار کنید و تدابیر کامل برای تخلیه نیروهایتان از این کشور را در اسرع وقت انجام دهید».
الکعبی در ادامه افزود: «پیشتر به شما گفته بودیم که در امور عراق دخالت نکنید؛ چرا که مردم عراق به خوبی از حجم توطئهها و نقشههای شما آگاه هستند و میدانند که شما به دنبال خیر و نیکی آنها نیستید». وی خواستار خروج فوری نظامیان آمریکا از عراق شد و گفت: «آمریکا باید تحرکات عملی و جدی برای آغاز خروج فوری نیروهایش از خاک عراق را انجام دهد».
در هر صورت، آنچه که واضح به نظر میرسد، این است که عوامل نفوذی تلاشهای خود برای ایجاد نا امنی و بسط هرج و مرج در عراق تشدید کردهاند و در این میان، از حمایت تمام قد سردمداران تروریست آمریکایی برخوردار هستند. در این میان، تشکیل هرچه سریعتر دولت جدید عراق میتواند مقدمهای برای بازگشت تدریجی آرامش به نقاط مختلف این کشور باشد؛ کما اینکه مرجعیت نیز بر روی این مسأله تأکید دارد.
مرجعیت عالی شیعیان عراق پیشتر بارها ضمن تأکید بر لزوم تسریع در تشکیل دولت جدید این کشور، اعلام کرده است: «دولت میبایست هرچه سریعتر تشکیل شود و توان بازگرداندن آرامش به کشور را داشته باشد و همچنین اصلاحات مد نظر تظاهرات کنندگان را نیز اجرا نماید».
بدون تردید این تأکید مرجعیت عراق بر لزوم تشکیل هرچه سریعتر کابینه این کشور بیدلیل نیست، چراکه مرجعیت برقراری ثبات سیاسی در کشور را لازمه برقراری ثبات امنیتی میداند و از همین روی همواره بر روی آن تأکید میکند. ناگفته پیداست که تحقق این مهم نقش بسزایی در به شکست کشاندن توطئههای آمریکاییها علیه دولت و ملت عراق خواهد داشت؛ به ویژه اینکه آنها در شرایط کنونی به هر ریسمانی برای باقی ماندن غیرقانونی در خاک این کشور چنگ میزنند.