نایب رئیس دفتر سیاسی حماس که به روسیه سفر کرده، خواستار نقش فعال مسکو برای مقابله با طرح آمریکا موسوم به «معامله قرن» شد و در ادامه اعلام کرد، باید برای مقابله با تحریمهای ظالمانه آمریکا در کنار ایران ایستاد.
به گزارش پایداری ملی، «موسی ابومرزوق» نایب رئیس دفتر سیاسی حماس که هفته جاری به همراه هیأتی به روسیه سفر و با برخی مقامات این کشور مانند «میخائیل بوگدانوف» معاون وزیر خارجه روسیه دیدار کرده است، ابراز امیدواری کرد روسیه به فلسطینیها در مقابله با دیکتههای آمریکا برای کنار زدن مسأله فلسطین کمک کند.
بر اساس گزارش «العربی الجدید»، ابومروزق گفت: «روسیه میتواند نقشهای متعددی در حمایت از فلسطینیها برای مقابله با معامله قرن بازی کند؛ اول اینکه نقشی فعال در صحنه بینالملل دارد و میتواند جلوی اجرای قراردادها در محافل بینالمللی را بگیرد همانطور که قبلا در مقابله با رویکردهای واشنگتن این کار را انجام داده است. دیگر آنکه مسکو روابط خوبی با تمامی طرفهای فلسطینی دارد و میتواند در وحدت صفوف آنها کمک کند و این بر تلاشها برای مقابله با معامله قرن مفید خواهد بود.»
وی با بیان اینکه روسیه میتواند در راهحل سیاسی میان فلسطینیها و اسرائیلیها بازی کند و به انحصار آمریکا در این زمینه پایان دهد، گفت: «حماس با هیچ مصالحه سیاسی با رژیم صهیونیستی که ایجاد دولت مستقل فلسطین با مرکزیت قدس و بازگشت ملت آن به سرزمینش را به رسمیت نشناسد، همراه نخواهد شد؛ ما این رژیم غاصب را به رسمیت نخواهیم شناخت.»
ابومرزوق همچنین برخی خبرها را مبنی بر اینکه این فتح یا تشکیلات خودگردان بودهاند که در مسیر سفر «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس به روسیه سنگاندازی کردهاند، تکذیب کرد. هنیه قرار بود پایان سال گذشته میلادی به روسیه برود، اما این سفر تا کنون به تعویق افتاده است.
وی تأکید کرد، موضع فتح و حماس علیه معامله قرن، یکی است و همین میتواند این دو جنبش اصلی فلسطینی را به یکدیگر نزدیک کند.
وی افزود، تحول جدیدی درباره روابط حماس و سوریه اتفاق نیفتاده اما روابط این جنبش با ایران «خوب و مستمر» است و مسألهای وجود ندارد که مانع آن باشد.
ابومرزوق گفت: «[همه را] به کمک به ایران برای رهایی از محاصره ظالمانه آمریکا و ایستادن در کنار این کشور فرامیخوانیم، ما نمیتوانیم گستاخی آمریکایی در تعامل با ایران را بپذیریم و موضوع حمایت از ایران را با طرف روسی مورد بررسی قرار دادیم.»
تاکنون چند هیأت از حماس ظرف ماههای گذشته به روسیه رفته و با مقامات این کشور رایزنی کردهاند. وزارت خارجه روسیه پس از انتشار سند سیاسی حماس از این سند و نیز انتخاب اسماعیل هنیه به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس استقبال کرد.