درحالیکه جهان درگیر مبارزه با تأثیرات ویروس کرونا است، مجرمان سایبری این امر را فرصتی مناسب برای خود دانسته و سوءاستفادههای مختلفی میکنند.
به گزارش پایداری ملی به نقل از آنا، مشاغل و کسبوکارها در معماری و چارچوب فناوری اطلاعات، مدتهاست وابسته به سرورهای سازمانی، دستگاههای دیجیتالی، مراکز داده و سیستمهای ابری هستند تا کارمندان در شرایط دورکاری امنیت سایبری بتوانند به یکدیگر متصل باشند.
در شرایط کنونی که کرونا شیوع دارد و برخی مشاغل کارمندان خود را دورکار کردهاند، دادهها بسیار مهم و حیاتی هستند. در مدت کوتاهی، تقاضا برای استفاده از زیرساختهای دیجیتال بسیار زیاد شده و این امر موجب میشود امنیت سایبری در تنگنا قرار بگیرد، چراکه فناوری به مقصدی بسیار بزرگتر و پرسودتر برای مجرمان سایبری تبدیل میشود.
ازاینرو برای جلوگیری از بروز یک بحران دیگر، امنیت سایبری باید بهروز شود. درواقع دستگاهها و شبکههای دیجیتالی که در هفتههای اخیر برای شرکتها بینهایت مهم شدهاند باید بهروز و تقویت شوند. به عبارت دیگر، "تداوم تجارت” به یک وظیفه تبدیل شده است.
درحالیکه جهان درگیر مبارزه با تأثیرات ویروس کرونا است، مجرمان سایبری این امر را فرصتی مناسب برای خود میدانند.در این رابطه سیستم IBM X-Force شرکت آیبیام که کشف و شناسایی حملات سایبری را انجام میدهد، از ماه فوریه، شاهد افزایش ۴۶۰۰ درصدی هرزنامهها (Spam) با مضمون کروناویروس بوده است. درحالیکه سازمانها درگیر نگرانیهای ازجمله بهزیستی نیروی کار، تغییر حضور فیزیکی به دورکاری، دسترسی به منابع مالی، انعطافپذیری عملکردها و زنجیرههای تأمین و غیره هستند، تمرکز امنیت سایبری تحتالشعاع قرار گرفته و خطرات با افزایش قابلتوجهی مواجه شده است.
با توجه به کاهش اقدامات فاصلهگذاری اجتماعی، و همچنین بهدنبال موج دوم شیوع کرونا، سازمانها و شرکتها باید تمام خطرها را بررسی کرده و کاهش دهند. همچنین نیاز دارند تا عملکرد خود را با وضع عادی جدید (پساکرونا) که بهشدت تحت تأثیر همهگیری کروناویروس قرار دارد، سازگار کنند. این امر به ارزیابیهای دقیقی ازجمله تغییرات فناوری اطلاعات و امنیت سایبری مبتنیبر کرونا، اصلاحات استراتژیک معماری سازمانی، کنترل امنیت سایبری و فرآیندهای تجاری مبتنی بر استراتژیهای عملیاتی طولانیمدت، نیاز دارد.
آسیبپذیرترین مورد، خدمات ابری است که هزینه، کارآیی، انعطافپذیری و مزایای امنیتی بالقوهای را درزمینهٔ ذخیره دادهها و گزینههای میزبانی اپلیکیشنها ارائه میدهد. اما این مزایا مستلزم پذیرش و مدیریت سرویسهای ابری است.
شرکتها باید مواردی همچون اتخاذ استراتژیهای رسمی برای استفاده از خدمات ابری و نیز توسعه کاربرد فعلی خدمات ابری در شرکت و منطقیسازی استفاده از خدمات متعدد را در نظر بگیرند. آنها همچنین باید سیاستهای ذخیره داده که بیانگر شرایط موردنیاز برای استفاده از خدمات ابری و ذخیرهسازی مراکز داده (بهویژه برای اطلاعات حساس) میباشد را مشخص کنند.
اهمیت نیاز به کارگزار امنیت خدمات ابری
کارگزار امنیت دسترسی به خدمات ابری (CASB)، یک نرمافزار داخلی یا ابری است که بر عملکرد فضای ابری نظارت میکند و سیاستهای امنیتی را اعمال میکند. این نرمافزار میتواند به شناسایی و نظارت بر استفاده از فضای ابری در شرکت کمک کند. همچنین سیاستهای مربوط به امنیت سایبری مربوطه را اجرا کرده، به مدیران جریان دادههای غیرعادی هشدار داده و در برابر بدافزارها از سیستم محافظت کند.
شرکت آیبیام بهوضوح ۵ روند برتر "امنیت فناوری” را در دوران کرونا، مواردی همچون افزایش مجزا شدن و امنیت شبکه، تقویت اعتماد دیجیتال، تضمین داراییهای سازمانی، مانند محتوا از طریق اقدامات امنیتی پیشرفته دادهها، ضرورت ایجاد یک مرکز عملیات امنیتی، و اولویتبندی مجدد ارزیابی ریسک، برای کمک به ارزیابی حفرههای امنیتی و ابداع روشهای پیشگیری جدید، ذکر کرده است.
باتوجه به برهه حساس کنونی، شرکتها باید سیاستهای امنیت سایبری خود را برای مقابله با هرگونه ناامنی، مورد ارزیابی مجدد قرار دهند. سازمانها ارزیابی ریسک را انجام داده و مکانیسمهای اجرایی مانند احراز هویت چندعاملی، احراز هویت شناسایی یگانه و خروج خودکار از دستگاههای بدون نظارت را تشخیص دهند.
ویروس کرونا جهان را با چالشهای عظیمی درگیر کرد و موجب شد خیلی از مشاغل و کسبوکارها با مشکلات متفاوتی روبرو شوند. یکی از حوزههایی که در این دوران باتوجه به دورکاریها مورد توجه قرار گرفته، امنیت سایبری است که باعث شد بسیاری از شرکتها برای تأمین دادههای خود سیستمهای امنیت سایبری خود را تقویت کند. برخلاف حوزههای دیگری که با شیوع کرونا دچار رکود شدند، گردش مالی در این حوزه افزایش یافت و موجب رونق بیشتر آن شد. همچنین انتظار میرود با توجه به شرایط جدیدی که کرونا برای جهان رقم زده است،این روند ادامه یابد و تأثیر بیشتری در اقتصاد کشورها ایفا کند.