رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: آمادگی داریم تجربیات حاصل از تولید واکسن کرونا و داروها را با دانشگاه های روسیه به اشتراک بگذاریم.
به گزارش پایداری ملی، جلیل کوهپایه زاده امروز در پنجمین نشست روسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی ایران ۱۱ دانشکده مستقل و بیش از ۹ هزار دانشجو و بیش از هزار اعضای هیئت علمی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکیایران میتواند در شرایط کنونی با دانشگاههای روسیه در ارتباط باشد و توسط ارتباطهای مجازی تجربیات خود را به اشتراک بگذارد. ما کلینیک های آموزشی داریم که میتوان آموزشها را با دانشگاههای روسی که رشتههایی مثل پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پیراپزشکی، علوم رفتاری، مامایی و پرستاری دارند به اشتراک بگذاریم.
وی ادامه داد: ما میتوانیم در این شرایط تجربیات حاصل از تولید واکسن و داروها را با دانشگاه های روسیه به اشتراک بگذاریم. امیدوارم بتوانیم ارتباط بین المللی به ویژه ارتباط مجازی را در سطح دانشگاههای ایران و روسیه تقویت کنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تعاملات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با دانشگاههای علوم پزشکی کشور روسیه میتواند به شیوههای مختلف اعم از برگزاری دورههای کوتاه مدت آموزشی، انجام پروژههای مشترک، تبادل استاد، اعزام دانشجو و غیره اتفاق بیفتد.
کوهپایه زاده یکی دیگر از زمینههای لازم برای همکاریهای مشترک دانشگاه علوم پزشکی ایران با دانشگاههای علوم پزشکی روسیه را در حوزه تحقیق، توسعه و تجهیزات علوم پزشکی عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط ایجاد شده به دلیل شیوع کرونا میتوانیم در حوزه تولید و توسعه وسایل حفاظت بهداشتی و علوم پزشکی و همچنین تجهیزات آزمایشگاهی با دانشگاههای کشور روسیه همکاری داشته باشیم که این امر در حوزه وسایل تنفسی و کمک تنفسی نیز میتواند صورت بگیرد. همچنین تبادل تجربیات مدیریتی در بحران ناشی از کرونا نیز میتواند به عنوان تعاملات دانشگاههای کشور روسیه و ایران در نظر گرفته شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه تدوین پروتکلهای علمی در حوزههای تشخیصی، درمان و پیشگیری از کرونا و همچنین بیماریهای تنفسی میتواند از دیگر موضوعات قابل بحث و مشترک بین دانشگاههای علوم پزشکی روسیه و دانشگاه ایران باشد، تصریح کرد: این موضوع نیز قابلیت پیگیری در سطح دانشگاههای بین المللی و خارجی را دارد.
وی در ادامه از راه اندازی کمیته علوم پزشکی مشترک با دانشگاههای روسیه در دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد و گفت: این کمیته میتواند در موضوعات مورد بررسی و پیگیری مشترک بین دانشگاههای دو کشور نقش تاثیرگذاری داشته باشد و حتی میتواند اصالت فعالیتهای دانشگاهی را چندین برابر افزایش بدهد.