به گزارش پایداری ملی، «توماس کانتریمن» دستیار وزیر خارجه پیشین آمریکا در امور مربوط به امنیت بینالملل و ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی در گفتوگو با خبرگزاری روسی «ریانووستی» تأکید کرد که دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به دنبال بهانهای برای خروج از پیمان کاهش تسلیحات راهبردی تهاجمی یا همان «استارت» است.
خبرگزاری رویترز روز گذشته به نقل از یکی از مقامات دولت آمریکا گزارش کرد که کاخ سفید معتقد است که اقدام روسیه در تولید موشکهای مافوق صوتی کروز، مسئله تمدید پیمان استارت را زیر سؤال میبرد.
کانتریمن با اشاره به این استدلال مقامات کاخ سفید تصریح کرد که هر سه کشور آمریکا، چین و روسیه در حال تولید تسلیحات مافوق صوتی هستند و بنابراین «این دلیل خوبی برای خروج از تنها پیمان باقیمانده در زمینه کنترل تسلیحات نسیت».
آمریکا پیش از این در اواسط مردادماه، با متهم کردن مسکو، از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد با روسیه (INF) خارج شد و پس از آن نیز روسیه نیز از این پیمان خارج شد.
کانتریمن در ادامه از واشنگتن و مسکو خواست تا به طور جدی در مذاکرات برای تمدید پیمان استارت مشارکت کنند و انواع جدید تسلیحات را نیز در آن وارد کنند.
پیمان «استارت-3» در سال 2010 به امضا درآمده است و در حال حاضر تنها پیمان کنترل تسلیحاتی میان روسیه و آمریکا است که همچنان پابرجا است و در فوریه 2021 منقضی می شود و تاکنون دولت آمریکا هیچگونه بیانیهای درباره حضور یا عدم حضور در این پیمان کنترل تسلیحاتی بیان نکرده است.
با اینحال، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته بود، احتمال عدم تمدید این معاهده به واسطه نقصهای آن وجود دارد اما روسیه به طور مداوم تأکید کرده است که آمادگی دارد درباره این پیمان با آمریکا وارد مذاکره شود.
ترامپ اخیراً تأکید کرد که در صدد است بر روی یک توافق سه جانبه تسلیحاتی با روسیه و چین وارد مذاکره شود که پکن چنین پیشنهادی را رد کرده است.