به گزارش پایداری ملی، نتایج یک تحقیق در سطح کل انگلیس نشان میدهد از زمان برگزاری همهپرسی برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا)، درصد اعضای اقلیتهای قومی در انگلیس که مورد آزار و تبعیض قرار گرفتهاند، از ۵۸ درصد به ۷۱ درصد رسیده است.
به نوشته روزنامه «گاردین»، این آمار پس از آن منتشر میشود که استفاده از لفاظیهایی تفرقهانگیز توسط برخی کاندیدهای انتخابات پارلمان اروپا در مجامع عمومی، تنها یک هفته پیش از آغاز این رویداد، موجب افزایش نگرانی شده است.
از جمله این کاندیدها میتوان به «کارل بنجامین» و «تامی رابینسون» اشاره کرد.
نتایج این تحقیق که توسط شرکت تحقیقاتی «آپینیوم» از بین ۱۰۰۶ فرد از اقلیتهای قومیتی انگلیس انجام شد نشان داد افراد نژادپرست بهطور فزایندهای در اعمال آزار و تبعیض بهصورت افراطی، بیپرواتر شدهاند. میزان افرادی از یک گروه اقلیتی در انگلیس که توسط افرادی غریبه مورد آزار قرار گرفتند از ژانویه ۲۰۱۶ (دی-بهمن ۱۳۹۴) تا فوریه سال جاری میلادی (بهمن-اسفند ۱۳۹۷) از ۶۴ درصد به ۷۶ درصد افزایش یافته است.
نظر پرسششوندگان درباره نژادپرستی در انگلیس
این در حالی است که آمار جرم و جنایت نیز بهطور موازی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ (۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷) در انگلیس و ولز با افزایش تقریباً دوبرابری، به ۷۱۲۵۱ مورد رسید.
«دیوید لمی» نماینده شهر «تاتنهام» در پارلمان و عضو حزب کارگر انگلیس که رهبر یک کمپین ضدنژادپرستی است یافتههای این مطالعه را «هشدار دهنده» خواند. «عمر خان» رئیس اندیشکده برابری نژادی «رانیمد تراست» نیز گفت اکنون کاملاً واضح است، با اینکه برگزیت منشأ نژادپرستی نیست اما منجر به افزایش آن شده است. به عقیده او رسانههای اجتماعی در حال «عادیسازی نفرت و افزایش تفرقه» بودهاند.
این تحقیق پس از آن منتشر شد که اخراج «دنی بیکر» کارمند شبکه خبری «بیبیسی» به دلیل گذاشتن پیامی در حساب توئیترش به تیتر خبرها تبدیل شد. او در این پیام، به منظور تمسخر دورگه بودن همسر شاهزاده انگلیس که فرزندش بهتازگی متولد شده است، عکس زن و مردی را منتشر کرد که میمونی در کنارشان است.
در عین حال، حزب کارگر متهم به یهودستیزی و حزب محافظهکار نیز متهم به اسلامهراسی است.
نتایج این تحقیق نشان میدهد در پایان سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۵)، ۳۷ درصد مردم انگلیس بهصورت روزانه در رسانههای اجتماعی با محتوای نژادپرستانه مواجه شدهاند اما این میزان در سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۷) به ۵۰ درصد رسید.
افراد جزو اقلیتهای قومی که بهصورت روزمره شاهد نژادپرستی یا تبعیض هستند
همچنین شمار گزارش نظرات منفی درباره مهاجرت یا اشتراکگذاری جوکهای نژادپرستانه، در بازه زمانی مورد مطالعه حدود ۵۰ درصد افزایش داشت.
در این میان، افراد سیاهپوست بیشترین میزان تبعیض را گزارش کردهاند که این میزان از ۵۹ درصد در ژانویه ۲۰۱۶ (دی-بهمن ۱۳۹۴) به ۵۹ درصد در ماه اکتبر همان سال و ۷۴ درصد در ماههای فوریه و مارس سال جاری میلادی (بهمن ۱۳۹۷ تا فروردین ۱۳۹۸) رسیده است.
پرسششوندگان شرق انگلیس بیشترین افرادی بودند که اظهار داشتند مورد آزارهای نژادپرستانه قرار گرفتهاند.
تبعیض نژادی نسبت به زنان جزو اقلیتهای قومی نیز از ۶۱ درصد در نیمه دوم سال ۲۰۱۶ (۱۳۹۵) به ۷۴ درصد در فوریه ۲۰۱۹ (بهمن-اسفند ۱۳۹۷) رسید.
درصد افراد دارای پیشینه نژادی سیاهپوست و آسیایی که با تبعیض نژادی مواجه میشوند
لمی معتقد است: «تصادفی نیست که این افزایش زمانی صورت گرفت که عوامگرایان ضدمهاجرت بهدنبال تفرقه در کشور با استفاده از کتابچه راهنمای دونالد ترامپ هستند.»
وی افزود: «این امر موجب موجهسازی و تشویق به آزارهای آنلاین و در دنیای واقعی شده است. من مستقیماً افزایش محتوای نژادپرستانه در رسانههای اجتماعی را تجربه کردهام و سطح آزاری که توسط نسلهای جوانتر تجربه میشود، اهمیت بسیاربالای این مسئله را نشان میدهد».
عمر خان نیز گفت: «انتخابات اتحادیه اروپا مواجهه با نژادپرستی در میان اقلیتهای قومی ردر بریتانیا را آشکار و تقویت کرده است».
وی تشریح کرد: «حتی پیش از همهپرسی، اکثریت واضحی از ۸ میلیون نفر از اقلیتهای قومی بریتانیا تجربه نژادپرستی و مورد هدف تبعیض شدید قرار گرفتن را گزارش داده بودند. در پی برگزاری همهپرسی، این ارقام به حدود سهچهارم اقلیتهای قومی افزایش یافته است، بدین معنی که میلیونها نفر از اقلیتهای قومی مورد هدف نژادپرستی آشکار قرار گرفتهاند».
عمرخان راهکار این مسئله را بدین صورت عنوان کرد: «بهجای نادیدهگرفتن یا بیاعتنایی به وسعت نژادپرستی، مهم است که سیاستمداران و همچنین رسانهها و کمپانیهای رسانههای اجتماعی رهبری به چالش کشیدن نژادپرستی را بهدست بگیرند».
او گفت: «رهبران بریتانیا باید بگویند چگونه میتوانند تضمین کنند اقلیتهای قومی احساس امنیت و آرامش میکنند و فرصتها و انتخابهای برابر در محل کار، جامعه و زندگی دارند».