مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی از دستگیری تعدادی جاسوس و نفوذی در نهادهای استان و تشکیل پرونده قضایی برای آنها خبر داد و گفت: ۶۰نفر از عناصر مرتبط با سرپلهای منافقین شناسایی و دستگیر شدند.
به گزارش پایداری ملی، دیالمه در نشست هماندیشی رسانهای بهمناسبت هفته سربازان گمنام، با اشاره به اینکه مهمترین نهاد هر جامعه، نهادهای امنیتی و اطلاعاتی است تا آرامش در جامعه حاکم باشد، اظهار داشت: حجم عظیم توطئهها، ترورها و... باعث شد تا وزارت اطلاعات شکل یابد و امام خمینی(ره) هم مدال پرافتخار «سرباز گمنام امام زمان(عج)» را به نیروهای اطلاعاتی دادند.
وی مهمترین چالشهای امنیتی را برشمرد و گفت: مهمترین چالش دستگاه اطلاعاتی کشور، کشف نقش سرویسهای اطلاعاتی در تمامی امور سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور است که از سوی کشورهای مختلف بهویژه کشورهای متخاصم است. دشمنان در صدد نفوذ به تمام ارکان کشور هستند.
مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه سرویسهای اطلاعاتی خارجی، منافقین، سلطنتطلبها و تجزیهطلبها را علیه ایران مدیریت و ساماندهی کرده و هزینههای اقدامات آنها را تأمین میکنند، ابراز داشت: پول و امکانات معاندین ایران را عربستان تأمین کرده و آموزش، توجیه و سازماندهی آنها علیه ایران و ایجاد چالش و ناامنی بهعهده سرویسهای جاسوسی غربی و منطقه است.
وی موجسواری دشمنان بر مشکلات کشور و بزرگنمایی آن را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: دشمنان و معاندان تلاش میکنند مشکلات داخلی اقتصادی و فرهنگی را امنیتی کنند.
این مقام مسئول اطلاعاتی و امنیتی آذربایجان شرقی جنگ واقعی دنیای امروز را جنگ اطلاعاتی دانست و گفت: دعوای دنیای امروز، دعوای اطلاعاتی در زمینههای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی است که هر کسی دست برتر را داشته باشد، پیروز میدان خواهد بود.
دیالمه عناصر «واگرا» و عناصر «وابسته» را بهدلیل ایجاد اختلاف، شکاف در جریانات درون نظام، ناکارآمد نشان دادن نظام و بزرگنمایی مشکلات، عامل ایجاد مشکل دانست و ابراز داشت: مقام معظم رهبری همیشه بر انسجام و وحدت ملی تأکید دارند و نباید اجازه اختلافافکنی و ایجاد چالش برای مردم و کشور را بدهیم.
مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی مهمترین اولویت این اداره کل را در سال 97 و 98 توجیه و آگاهسازی مسئولین، مردم و نخبگان و اقشار عنوان کرد و افزود: یکی از کارهای مهمی که پیگیری میشود، آگاهسازی مردم نسبت به اقدامات جاسوسی، شیوه جذب جاسوس، تخلیه تلفنی، نفوذ، ارتباطگیری، سوء استفاده از هیئتهای مذهبی، تورهای خارجی و... است چراکه یکی از مهمترین اهداف سرویسهای اطلاعاتی غربی بهویژه آمریکا، ارتباط با نخبگان و عناصر تأثیرگذار است تا شکاف بین مردم و حاکمیت ایجاد کند.
وی در ادامه پیگیری حقوق و مطالبات مردم را مورد تأکید قرار داد و گفت: اطلاعات زیادی از طریق سامانه تلفن 113 وزارت اطلاعات در استان در زمینههای اقتصادی و سیاسی به دست ما رسیده که فقط یک نمونه آن کشف انبار احتکار 10 هزار تن کالاهای اساسی مصرفی مردم بود.
دیالمه، با بیان اینکه تمام تلاش اداره کل اطلاعات در جهت تحقق «رونق تولید»، رفع موانع موجود در مسیر اشتغال، سرمایهگذاری و تولید است، خاطرنشان کرد: ما از سرمایهگذاری درست و بدون فساد در استان حمایت و با فسادهای موجود در این مسیر قاطعانه برخورد میکنیم.
وی از ضربه سنگین به جریانات تکفیری در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: در آذربایجان شرقی جریان تکفیری وجود ندارد ولی جریانات کشفشده در مسیر ترانزیت بهسمت مرزهای غربی کشور بودند یا از مرز غربی وارد کشور شدهاند که با هوشیاری سربازان گمنام امام زمان در تور اطلاعاتی ما گرفتار شدند.
مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی با اشاره به دستگیری تعدادی جاسوس و نفوذی در نهادهای استان و تشکیل پرونده قضایی برای آنها ابراز داشت: در سال 97 فعالیت منافقین در کشور بیش از سالهای گذشته بود چراکه در صدد موجسواری بر مشکلات اقتصادی جامعه بودند که در این حوزه 50 نفر ارشاد و توجیه شدند و 60 نفر هم از عناصر مرتبط با سرپلهای منافقین شناسایی و دستگیر شدند که بهدنبال تهیه سلاح و انجام عملیات در استان بودند. متأسفانه در حوزه تجزیهطلبها هم که عدهای زیر چتر سرویسهای اطلاعاتی رفتهاند، بهدنبال تهیه سلاح و ایجاد ناامنی بودند که بهسرعت شناسایی و دستگیر شدند.
وی اضافه کرد: اختلافافکنی و دوقطبی کردن فضای استان هم یکی از مأموریتهای عناصر وابسته و واگرا بود که در فضای مجازی فعالیت جدی داشتند.
دیالمه اقدامات اداره کل اطلاعات استان درمباحث کلان اقتصادی را چشمگیر دانست و ادامه داد: اداره اطلاعات در مورد اخلال در بازار ارز، زمینخواری و شرکتهای هرمی ورود داشته که ارزش ریالی پروندههای کلان کشفشده در استان در سال گذشته که کمتر از 12 مورد است، بیش از 6 هزار میلیارد تومان، 453 میلیون دلار و 43 میلیون یورو است که تمرکز ما بر کشف و برخورد با دانهدرشتها است.
مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی از کشف فرارهای بزرگ مالیاتی در استان خبر داد و گفت: سال 97 بیش از 209 میلیارد فرار مالیاتی کشف شد که در سال 98 بهمراتب بیش از سال گذشته خواهد بود چرا که شناسایی شده و پروندهها در دست بررسی است. این افراد، افراد توانمندی هستند که با دور زدن قانون از پرداخت مالیات فرار میکردند نه افرادی که در تولید یا تجارت به مشکل مالی برخوردهاند لذا معاونت اقتصادی این افراد را شناسایی و معرفی کرد.
دیالمه با ابراز اینکه از زمینخواری 700هکتاری در سال گذشته جلوگیری شد، خاطرنشان کرد: با برخورد با زمینخواران، در مجموع بیش از 2هزار میلیارد و 140 میلیون تومان به بیتالمال بازگشت.
وی خاطرنشان کرد: تعدادی از شبکههای اخلالگران در بازار محصولات پتروشیمی و بازار ارز استان هم شناسایی و با حجم بزرگی از پرونده اخلال در اقتصاد استان و کشور به دستگاه قضایی معرفی شدند.