مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان گفت: پدافند غیر عامل گیلان مبتکر طرح جامع شهرستانها در فضای مجازی برای نخستین بار در کشور است.
به گزارش پایداری ملی، منطقه گیلان، امیر مرادی مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری گیلان در نشست با فرماندار صومعهسرا با بیان اینکه پایش اطلاعات مربوط به هر شهرستان در فضای مجازی نخستین موضوعی است که در پدافند غیرعامل گیلان در حال توجه و پرداختن به آن هستیم، اظهار کرد: در این مهم جمعیت هر شهرستان الگو و مبنا است.
وی به تعریف پدافند غیرعامل پرداخت و افزود: پدافند غیرعامل به مجموعه اقدامات پیشگیرانهای گفته میشود که در زمان صلح بتوان بیشترین بازدارندگی و بیشترین خدمات به مردم را در آن پیشبینی کرد.
مرادی با بیان اینکه بنا است بر اساس الگوی جمعیتی خدمات در این طرح ارائه شود، خاطرنشان کرد: پدافند غیر عامل گیلان مبتکر طرح جامع شهرستانها در فضای مجازی برای نخستین بار در کشور است. گیلان با اخذ مجوز از کشور مجری و پایلوت این طرح شناخته شده است.
وی با اشاره به عدم امکان دسترسی به فضای مجازی و تحت کنترل قرار داشتن آن فضا، گفت: این فضا تنها در دسترس فرماندار شهرستانها، استاندار، مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری گیلان، دستگاههای اطلاعاتی خاص و دستگاههای اجرایی از طریق اتصال به برنامه" اس دی آی" است. در این فضای مجازی بر اساس الگوی جمعیتی عمل میشود و وضعیت شهرستان مورد بررسی قرار میگیرد.
مرادی با تاکید بر اینکه در این طرح همه احتمالات و زمینههای خدماترسان شهرستان مورد بررسی قرار میگیرد، تصریح کرد: در این طرح به عنوان مثال مکان استقرار ایستگاه آتشنشانی، وضعیت برق، گاز، آب و...مورد بررسی قرار میگیرد و حتی منبع پیشبینی شدهای که در صورت قطع آب بنا است مورد استفاده قرار گیرد شناسایی میشود.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح هماهنگی خاصی بین دستگاهها ایجاد میشود، افزود: با اجرای این طرح اطلاعات کامل و جامعی از وضعیت شهرستان حاصل میشود.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان بر تشکیل ماهانه جلسه شورای پدافند و بررسی مسائل و مشکلات دستگاهها تاکید کرد و افزود: تهدید زیتون رودبار از طریق مگس زیتون و ضربه وارد شدن به اقتصاد این منطقه یکی از مباحث پدافند غیرعامل استان است. این مسئله در حال حاضر در حال مدیریت است به گونهای که با مطرح شدن آن در قرارگاه زیستی سپاه برنامه مدون چهارسالهای برای آن تدوین شده است.
وی با بیان اینکه استاندار گیلان 150 میلیون تومان اعتبار برای مبارزه با مگس زیتون اختصاص داده است، یادآور شد: مبارزه با سنبل آبی که در 12 هکتار از تالاب گسترش یافته است یکی دیگر از برنامههای پدافند غیرعامل استان است. سنبل آبی در سال 90 وارد استان گیلان شد. این گونه، سمیترین علف هرز دنیا است.
مرادی به ورود و تلاش استاندار، دولت برای مبارزه با این گونه و مشکلات زیستی اشاره و ابراز کرد: با تلاش فرماندار صومعهسرا حوزه صومعهسرا از این گونه سمی پاکسازی شده است.
وی با بیان اینکه هدف از حرکت اجرای جمعآوری سنبل آبی در تالاب عینک تلنگری برای ممانعت از خرید و فروش این گونه گیاهی است، متذکر شد: سنبل آبی بلای خانمانسوز زیستمحیطی است و باید برای از بین این گونه همه درگیر نابودی آن شوند.
مرادی با بیان اینکه استاندار150میلیون تومان برای تخصیص اعتبار در این خصوص به سازمان مدیریت ابلاغ کرده است، ادامه داد: باید در اجرای طرحها و برنامهها مشارکت و همکاری کلیه دستگاهها وجود داشته باشد تا موفقیت حاصل شود.
وی نقش دانشگاهها را در اجرای این طرح ابتکاری در گیلان مهم خواند و گفت: یکی از مصوبات قابل رضایت در جلسه شورای پدافند دستور استاندار گیلان در جلوگیری از ورود فاضلابها به داخل رودخانهها بوده است.
مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری گیلان در پایان با بیان اینکه این طرح جامع برای تمام گارگروهها اعم از بهداشت و درمان، دیده شده است، اظهار کرد: باید علت مهاجرتها از روستاها، کنار گذاشتن کار کشاورزی و... بررسی شود، باید مانع از بروز این رویدادها شد.
در ادامه دکتر حسین اسماعیلپور فرماندار صومعهسرا با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه محیط زیست در این شهرستان اظهار کرد: خوشبختانه با اقدامات و تلاشهای صورت گرفته اثری از گونه مهاجم گیاهی سنبل آبی در این شهرستان باقی نمانده است و شهرستان بدون دریافت هیچگونه اعتباری از استان در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است.
وی به اقدامات قابل قبول صورت گرفته در شهرستان در حوزههای مختلف اشاره کرد و افزود: یکی از دلایلی که کار کشاورزی در حال فراموشی و روستاها در حال خالی شدن است اینست که روستایی دلیلی برای ماندن در روستا ندارد.
فرماندار صومعهسرا با اشاره به وجود فیلمهای هوایی و زمینی و برخورداری از اطلاعات کامل و جامع از شهرستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر گازرسانی آخرین روستای شهرستان رو به پایان است.با اتمام این پروژه صومعهسرا به شهرستان سبز تبدیل میشود.
وی به وجود مشکلات در حوزه راه، آّب و برق در صومعهسرا اشاره کرد و گفت: یکی از بهترین اقدامات صورت گرفته در شهرستان طی دو سال اخیر در زمینه بهسازی انهار بوده است.
اسماعیلپور با بیان اینکه صومعهسرا در زمینه تسطیح اراضی دارای مقام نخست در استان است، یادآور شد: با اجرای تسطیح اراضی در 22 روستای صومعهسرا تنها یک نفر ناراضی بوده است که نشان از همت و عملکرد خوب مسئولین مربوطه است.
وی شهرستان صومعهسرا را علیرغم قرارگیری در چهار راه حوادث(تالاب، جادهای و...) یکی از شهرستانهای امن به دلیل انسجام در حوزه امنیتی دانست و عنوان کرد: اینکه جنگ آینده جنگ انرژی است کاملاً مورد قبول بنده است. اما در خصوص وجود مشکلاتی نظیر آلودگی رودخانهها چه طرحی اندیشیده شده است تا از جانب شهرستان مورد پیگیری جدی قرار گیرد.
اسماعیلپور با بیان اینکه صومعهسرا در تصادفات عابر پیاده و موتور سیکلت رتبه نخست را دارا است، خاطرنشان کرد: در این راستا برای کاهش آمار تصادفات نسبت به انجام امور فرهنگی اقدام شده است به گونهای که با حضور در مساجد و مدارس با اطلاعرسانی و اهدای کلاه ایمنی هر ساله شاهد کاهش این آمار میباشیم.
فرماندار صومعهسرا در پایان ضمن استقبال از طرح جامع شهرستان اظهار کرد: همواره از آمادگی کامل جهت همکاری در خصوص اجرای طرح جامع شهرستان در فضای مجازی برخورداریم و در این راستا از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد.