۲۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۰
کد خبر: ۵۲۹۶۳
انگلیس اعزام ناو جدید خود به خلیج فارس را در راستای تشکیل ائتلاف آمریکایی اعلام کرده است؛ در صورتی که این ناو طبق برنامه‌ای که از ماه‌ها پیش تدوین شده جایگزین ناوی بزرگتر می‌شود.

به گزارش پایداری ملی، رسانه‌های انگلیسی روز گذشته اعلام کردند که ناوچه بریتانیایی اچ ام اس کنت برای پیوستن به ائتلاف تحت رهبری آمریکا که برای حفاظت از کشتی‌های تجاری در خلیج فارس و تنگه هرمز شکل گرفته، روانه آب‌های این منطقه شده است.

انگلیس از معدود کشورهایی است که برای حضور و کمک به ائتلاف آمریکا در خلیج فارس اعلام آمادگی کرده است اما اعزام ناوچه اخیر، نه تنها به معنای افزودن به تعداد شناورهای این کشور در خلیج فارس نیست بلکه طبق این جابجایی، یک ناوچه (کنت) جایگزین یک رزم‌ناو (دانکن) خواهد شد که اکنون در حال انجام ماموریت در خلیج فارس است.

این خبرسازی‌ها در حالیست که انگلیس از گذشته تا به امروز در خلیج فارس حضور داشته و اگرچه در دوره پهلوی بنابر سیاست‌های خود، سلطه بر خلیج فارس را به دیگران واگذار کرد، اما هیچگاه برای همیشه از خلیج فارس خارج نشد.

در چهل سال اخیر هیچگاه ناوهای انگلیسی تهدیدی برای ایران نبوده‌اند. حتی در جریان جنگ نفتکش‌ها در سال‌ 66 هم که انگلیس یک ناوشکن (ناوشکن Eslinburgb) و یک ناوچه (ناوچه Andromeda Brazen) در خلیج فارس و دریای عمان داشت؛ مداخله‌ای در جنگ نفتکش‌ها نداشت و طی فرآیندهای دیگری به حمایت از رژیم بعث عراق پرداخت. 

اکنون انگلیس یک رزم‌ناو به نام دانکن و یک ناوچه (ناومحافظ) به نام مونتروز به اضافه 4 مین‌روب در خلیج فارس و دریای عمان دارد که با ورود ناوچه کنت، رزم‌ناو دانکن از خلیج فارس  خارج خواهد شد. ناوچه مونتروز نیز به عنوان بخشی از نیروی دریایی دائمی انگلیس در منطقه، تا سال 2022 به ماموریت خود ادامه خواهد داد.

رزم‌ناو دانکن 21 تیر ماه سال جاری عازم خلیج فارس شد و در روز 6 مرداد با هدف اسکورت کشتی‌های تجاری که با پرچم انگلیس از تنگه هرمز تردد می‌کنند، به دیگر ناو انگلیسی پیوست. این رزم‌ناو پیش از اعلام انگلیس برای پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا عازم خلیج فارس شد. 

همزمان با اعزام رزم‌ناو دانکن به خلیج فارس، دولت انگلیس اعلام کرد که دولت بریتانیا ناو اچ ام اس دانکن نوع 45 تا اواخر اوت که ماموریتش به پایان برسد، همراه با ناو محافظ اچ‌ام‌اس مونتروز 23 کشتی‌های تجاری را همراهی خواهد کرد و اواخر اوت ناومحافظ اچ‌ام‌اس کنت جای ناو دانکن را خواهد گرفت اما ناومحافظ مونتروز در منطقه خواهد ماند.


رزم‌ناو دانکن 2 هفته دیگر با ورود ناوچه کنت از خلیج فارس خارج می‌شود؛ اقدامی که دولت انگلیس پیش از پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا اعلام کرده بود.

رزم‌ناو دانکن پس از 16 روز به خلیج فارس رسید. احتمال داده می‌شود که ناوچه کنت نیز طی مدت مشابه‌ و در پایان ماه اوت به خلیج فارس برسد و این بدان معناست که ناو انگلیسی طبق برنامه‌‌ای منظم که پیش از تشکیل ائتلاف توسط آمریکا، تهیه شده است، به خلیج فارس می ‌رسد.

دولت انگلیس همزمان با اعزام ناو دانکن به خلیج فارس اعلام کرد که حضور ناوهای انگلیسی در خلیج فارس برای اجرای عملیات کیپون است. عملیات کیپون، نام عملیات نیروهای بریتانیایی در منطقه است که وظیفه آن را "برقراری صلح و ثبات و تامین امنیت برای جریان آزاد تجاری و مقابله با قاچاق مواد مخدر و دزدی دریایی" اعلام کردند.

به نظر می‌رسد انگلیس همچون آمریکا تلاش دارد، یک جابجایی روتین در خلیج فارسکه طبق برنامه‌ریزی‌های از پیش تعیین شده انجام می گیرد را هدفمند و در راستای تشکیل ائتلاف دریایی نشان بدهد.

این بازی تبلیغاتی انگلیس یادآور جنگ روانی آمریکا در ماجرای اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به خلیج فارس است. آمریکایی ها در اردیبهشت ماه سال جاری ناو هواپیمابر لینکلن را به منطقه اعزام کردند تا جایگزین ناو هواپیمابر جان سی استینس شود اما در عین حال تلاش کردند این جابجایی را نشانه‌ای برای تهدید علیه ایران و آغاز یک حمله احتمالی جا بیندازند.

منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر