۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۰
کد خبر: ۵۱۵۱۹
محققان ایرانی با حمایت دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان موفق به تولید واکسن عقرب زرد خوزستان و آنتی‌سرم هاری شدند که خودکفایی در این محصولات در کاهش خروج ارز از کشور تاثیر بسیاری دارد.
به گزارش پایداری ملی، مخاطبان ، مطالبه‌ای در زمینه حمایت مادی و حقوقی از محققان در سطوح مختلف داشتند.

در این زمینه برآن شدیم از محققانی که طرح‌های جدید ارائه کرده‌اند درباره نحوه حمایت‌ها نیز سوال کنیم.

امیرخانی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان حوزه دارو از تولید ۲ ماده بیولوژیک کاملا بومی خبر داد و گفت: یک واکسن و یک آنتی‌سرم تولید کرده‌ایم که این داروها کاملا وارداتی بوده و برای نخستین بار در ایران ساخته شده و دانش‌ آن نیز کاملا بومی است.

وی ادامه داد: برای کشت سلول‌ها مانند سلول‌های بنیادین ما به یک سری سرم نیاز داریم که دانش آن در کشور ما وجود نداشت و کاملا وارداتی بود، برای نخستین بار در کشور سرم اسبی و سرم خرگوشی ساخته شد. استانداردها نیز بالا است و با نمونه‌های خارجی رقابت می‌کند به طوریکه از نظر قیمتی نیز قابل مقایسه با نمونه خارجی نیست. 

امیرخانی اظهار داشت: برای این کار حدود هفت میلیارد ریال هزینه شده که با حمایت دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شده است.

* تولید آنتی‌سرم هاری

وی افزود: در عرض 9 ماه موفق به ساخت دو محصول شدیم و محصول بعدی که به زودی از آن رونمایی می‌شود آنتی‌سرم هاری است که در حال حاضر از کشور فرانسه و هند وارد می‌شود، اما خوشبختانه تولید آن پیشرفت خوبی داشته و در آینده‌ای نزدیک رونمایی می‌شود. 

به گفته وی، محصول بعدی نیز واکسن عقرب زرد خوزستان است که برای نخستین بار به جای اینکه فرد عقرب گزیده را درمان کنیم پیش از آن ایمنی را انجام می‌دهیم زیرا در فصل گرم خوزستان عقرب‌زدگی بسیار شایع است و به این ترتیب سلامت مردم آن منطقه را هم تامین می‌کنیم. 

وی افزود: این طرح با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شده و بسیار از ما حمایت کرده‌اند. 

در این زمینه با حیدری رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز گفت‌وگو کردیم تا از نحوه حمایت‌ها از این محققان مطلع شویم.

حیدری، گفت: کشور ما این داروها را از کشورهای دیگر خریداری می‌کرد که ارز بسیاری نیز از کشور خارج می‌شد، ما با توجه به اعتمادی که به محققان کشور داشتیم مواد مورد نیازشان را در اختیارشان قرار دادیم و از آن‌ها حمایت کردیم آن‌ها هم بسیار زودتر از زمانی که قول داده بودند محصول را تولید کردند.

وی افزود: ما این محصولات را در اختیار اعضای هیات علمی قرار دادیم که در آزمایشگاه‌های دانشگاه نیز از محصولات بومی محققان خودمان استفاده کنند.

حیدری اظهار داشت: در مرحله بعد نیز بای تولید واکسن ضدهاری به این محققان کمک می‌کنیم، به طور کلی هر کدام از محققان دانشگاه‌مان که قصد تولید محصول مورد نیاز کشور را داشته باشند ما حمایت‌های لازم را از محققان انجام می‌دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر