۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰
کد خبر: ۳۰۹۷۹
دکتر ایزدی در همایش پدافند غیرعامل و مصون سازی زیرساخت ها:
معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری گفت: نقاط بحرانی وجود دارند که حوزه زیستی پرجمعیتی را در کنار آنها قرار داده ­ایم که باید در مقیاس شهر و شهرسازی این موضوع مورد اولویت قرار گیرد و در مرحله بعد در مقیاس محله به همجواری ها توجه کرد.

به گزارش خبرنگار پایداری ملی، دکتر محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری در همایش پدافند غیرعامل و مصون‌سازی زیرساخت‌های حمل و نقل، راه و شهرسازی کشور که در سالن همایش­های وزارت راه و شهرسازی با حضور مسئولین، مدیران، کارشناسان وزارت راه و شهرسازی و شرکت­های مهندسین مشاور شهرساز برگزار شد ضمن بیان اهمیت اجرای الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل در طرح­های توسعه­ای، عمرانی و زیرساخت­های شهری، گفت: الزامات پدافند غیرعامل را می‌توانیم در سه مقیاس کلی پیگیری کنیم که در صورت غفلت از هر یک از این سه مقیاس با صدمات و خسارت جبران ناپذیری در نظام شهری و شهرسازی مواجه می‌شویم.

وی افزود: یکی از مقیاس‌ها که خلاء آن به شدت احساس می‌شود، مقیاس سرزمینی، منطقه‌ای و ناحیه‌ای است که بسیاری از مسائل پدافند غیرعامل می‌تواند در این مقیاس قرار گیرد.

ایزدی موضوعاتی نظیر مکان‌یابی جمعیت، مخاطرات مربوط به بحث سرزمینی و نقاط مرزی و مواجه‌ با موضوع ایمنی و امنیت نمونه‌ای دیگر از مسائل مربوط به مقیاس سرزمینی در این حوزه برشمرد و افزود: مقیاس دوم مقیاس شهری است که در این خصوص غفلت‌هایی داریم، باید ببینیم که در مجموعه شهر چه توجهاتی داشته و چه نکاتی برای مقابله با حوادث شهرها باید رعایت کنیم. از جمله سوالاتی که در این حوزه مطرح می‌شود این است که با توجه به شناسایی پهنه­ های گسل در شهر تهران توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و تصویب در شورای عالی معماری و شهرسازی، آیا به واقع این پهنه­ها را می‌شناسیم و حریم آنها را رعایت می­کنیم و یا اینکه بر روی فعال­ترین گسل‌های شهری ساختمان‌های بلند مرتبه می‌سازیم؟ مسئله‌ای که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد که در صورت وقوع زلزله برای کشور بحران ایجاد می­شود.

وی درباره مخاطرات ناشی از همجواری‌ها در ساخت و ساز به لحاظ کاربری و کارکردی بیان کرد: نقاط بسیار بحرانی وجود دارند که حوزه زیستی پرجمعیتی را در کنار آنها قرار داده­ایم که باید در مقیاس شهر و شهرسازی این موضوع مورد اولویت قرار گیرد و در مرحله بعد در مقیاس محله به همجواری ها توجه کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در طول سال‌های گذشته ۶ سند برای تدوین الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل در طرح­های توسعه و عمران شهری در دستور کار قرار گرفته و سند اول مربوط به طرح های توسعه عمران شهری می باشد که به تصویب شورای عالی شهرسازی رسیده و ابلاغ شده است و مابقی اسناد با عناوین؛ تدوین اصول، ضوابط و معیارهای پدافند غیرعامل برای طرح­های کالبدی؛ ملی، منطقه­ای و ناحیه­ای، محله محور، الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل برای طرح­های روستایی و روستاهای مرزی، اصول و ضوابط پدافند غیرعامل در طراحی و مکان­یابی شهر‌های جدید مسکونی و صنعتی در دستور کار کمیته فنی شورای عالی و مرکز تحقیقات مسکن، راه و شهرسازی قرار گرفته که امیدوارم به عنوان سند اجرایی برای دست اندرکاران و متولیان امور شهری در مقیاس سرزمینی، شهری و منطقه­ای تصویب و به جامعه تخصصی ارائه دهیم.

در پایان ضمن عرض تشکر از مدیران و کارشناسان متولی تدوین ضوابط و مقررات پدافند غیرعامل، باتوجه به تهدیدات متنوع و پیچیده توسط دشمنان، پدافند غیرعامل را موضوعی بسیار با اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: انشاءا... توجه بیشتری در حوزه شهرسازی به آن داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر