۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۸
کد خبر: ۱۱۹۸۰
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس جزئیاتی از پیام رسمی صهیونیست‌ها به ایران درباره عملیات قنیطره را بیان کرد.
علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگویی در پاسخ به این سؤال که آیا ایران از برخی کشورهای دوست مانند روسیه پیامی از جانب رژیم صهیونیستی برای خودداری از تشدید اوضاع پس از عملیات قنیطره دریافت کرده است، گفت: ما از یک کانال رسمی این (پیام) را دریافت کردیم، که آنان اظهار علاقه کردند، تصمیم ندارند این ماجرا را ادامه دار کنند و یا تب آن را بالا ببرند، بنا بر این انتظار دارند که طرف مقابل به همین صورت عمل کند.

وی خاطرنشان کرد: این واقعیت را از یک کانال رسمی به یک مقام مسئول در وزارت خارجه ما منعکس شده است؛ البته منظور من روسیه نیست، اما یک کانال رسمی است که این امر را از طریق وزارت امور خارجه به ما منتقل کردند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره تلاش رژیم صهیونیستی برای آرام سازی اوضاع پس از عملیات مزارع شبعا، گفت: تجربه 5 جنگ برای عدم پاسخگویی کافی است؛ سال های 2000 ، 2006 ، 2008 ، 2012 و 2014 در این پنج جنگ باید گفت منصفانه ترین قضاوت آن است که رژیم صهیونیستی نمی خواهد این شکست برای ششمین بار در منطقه تکرار شود.

بروجردی تأکید کرد: قطعا هرگونه عکس العمل آنها موجب عکس العمل شدیدتر مقاومت خواهد شد و این می تواند بشکه باروت را منفجر کند و تبدیل به جنگ گسترده ای شود.

وی افزود: فکر نمی‌کنم که رژیم صهیونیستی چنین تصمیمی اتخاذ کرده باشد، زیرا نتایج آن مشخص است، یعنی تکرار شکست‌های گذشته خواهد بود.

** مذاکرات 1+5، مانع پاسخ مقاومت نخواهد بود

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص ادعا و پیش بینی برخی طرف‌ها مبنی بر اقدام ایران در آرام سازی اوضاع پس از عملیات قنیطره، به خاطر مذاکرات هسته‌ای، گفت: مذاکرات هسته‌ای ما با گروه 1+5 که آمریکا یکی از آن ها است، قطعا منهای هر مسئله دیگری است؛ این اصل است، و علی‌رغم آنکه طرف مقابل بارها اظهار علاقه کرده است نسبت به مسائل منطقه صحبت کند، ما هیچ تصمیمی برای گره زدن مسائل و مذاکرات هسته ای با هر مسئله دیگری در منطقه به ویژه مساله فلسطین نداریم.

بروجردی افزود: این دو مسئله کاملا مجزا است لذا این تصور کاملا غلط است که برخی گمانه زنی می‌کنند که ممکن است ما در ارتباط با جنایت‌های رژیم صهیونیستی به دوستانمان اعم از حزب الله، جهاد اسلامی یا حماس در منطقه توصیه خاص کنیم که مذاکرات ما دچار مشکل نشود؛ این امری واهی و غیر واقعی است، بنابراین هر یک مسیر خود را می پیماید.

** جبهه جولان را رژیم صهیونیستی فعال کرد و باید پاسخگوی پیامدهای احتمالی آن باشد

بروجردی در پاسخ به سؤالی در خصوص ادعای صهیونیستها مبنی بر احتمال گشوده شدن جبهه جولان علیه رژیم اشغالگر قدس، و نصب سکوهای پرتاب موشک در این منطقه، اظهار داشت: من فکر می‌کنم که جبهه جولان را خود رژیم صهیونیستی فعال کرد.

وی افزود: در واقع با این اقدام نابخردانه غیرمنطقی در به شهادت رساندن 7 چهره ای که در آنجا حضور داشتند. آنان بالاخره در خاک سوریه حضور داشتند و حضور آنان با توجه به نوع رابطه ما و حزب الله با سوریه خیلی طبیعی بود. ولی عملا آنان آتش جنگ را روشن کردند و طبیعتا باید پاسخگوی پیامدهای احتمالی آن هم باشند بنابراین هر تحول دیگری هم بخواهد در این منطقه اتفاق بیفتند باید صورت حساب آن را به پای رژیم صهیونیستی نوشت.

** ایران پرونده جنایت رژیم صهیونیستی را همچنان باز نگه خواهد داشت

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرد: بنابراین جمهوری اسلامی ایران، این پرونده جنایت رژیم صهیونیستی را همچنان باز نگه خواهد داشت.

بروجردی خاطرنشان کرد: ما پیوسته حامی مقاومت بودیم، هستیم و خواهیم بود؛ و معتقدیم تنها زبانی که رژیم صهیونیستی متوجه می شود، همین زبان اقتدار و پاسخ قاطعانه و مقابله به مثل است وگرنه اگر آنها در مقابل خود فضایی باز ببینند، هر روز جنایتی تازه مرتکب خواهند شد.

وی ادامه داد: از 36 سال قبل که پرچم رژیم صهیونیستی به زیر آمد و سفارت آنان در تهران بسته شد و در اختیار برادران فلسطینی قرار گرفت و پرچم فلسطین در خیابان فلسطین امروز بر افراشته شد،  عملا این مقابله شکل گرفت.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: صهیونیست‌ها منافع نامشروع تعریف شده‌ای که با نظام شاه در ایران داشتند را از دست دادند و پس از آن دشمنی خود را آغاز کردند.این دشمنی فعال از همان زمان تا امروز وجود داشته است.

** از همه تدابیر لازم برای مقابله با رژیم صهیونیستی استفاده می‌کنیم

بروجردی تأکید کرد: این امر به این معنا نیست که سیاست ما ورود به یک جنگ در منطقه است؛ بلکه سیاست ما مدبرانه است و ما از همه تدابیر لازم برای مقابله با رژیم صهیونیستی استفاده می کنیم و این امر بر کسی پوشیده نیست.

وی گفت: بارها در برابر تهدیدهای رژیم صهیونیستی اعلام کرده‌ایم که اگر دچار اشتباه محاسبه‌ای شود، قطعا آمادگی کامل را برای یک مقابله جدی و پشیمان کننده با این رژیم داریم؛ و این سیاست رسمی ما است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص سفر اخیرش به لبنان برای شرکت در مراسم بزرگداشت شهدای حزب الله در قنیطره گفت:  هدف اصلی از این سفر شرکت در مراسم بزرگداشت شهدای قنیطره بود.

بروجردی با اشاره به سخنرانی سید حسن نصر الله دبیرکل حزب الله گفت: ایشان مانند همیشه، با شجاعت و صراحت مواضع رسمی را اعلام کرد که به نظر من فضا و صفحه‌ای جدید در ارتباط با مواضع عملی مقاومت علیه رژیم صهیونیستی به وجود آورد؛ رژیمی که به هیچ یک از اصول و ضوابط بین المللی و انسانی پایبند نیست و نمونه آن کشتار کودکان و زنان در غزه بود.

وی افزود: رژیم صهیونیستی ناجوانمردانه و وحشیانه شماری از عزیزان را در قنیطره به شهادت رساند و حادثه‌ای تلخ را رقم زد، اما قدرت‌نمایی حزب‌الله در برابر رژیم صهیونیستی و پاسخ در این فاصله کوتاه، در واقع ضرورتی بود که با تشخیص حزب الله انجام شد و امیدوار هستیم که بتواند آن پیام لازم را به کسانی که این جنایت را در قنیطره مرتکب شدند، رسانده باشد.

** هیچ کس ترور دانشمندان هسته ای را فراموش نکرده است

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه خاطر نشان کرد: جدا از بحث مقاومت، ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی را دشمن ملت و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می‌دانیم و هیچ کس ترور دانشمندان هسته ای ما را فراموش نکرده است، جنایتی که بر اساس همه تحقیقات به عمل آمده، کار آنها بود.

بروجردی اظهار داشت: در همین عملیات قنیطره هم یکی از سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شهادت رسید؛ ما به دعوت دولت سوریه در این کشور حضور داریم و آن را در جهان اعلام هم کرده ایم.

وی در خصوص خبر روزنامه واشنگتن پست در خصوص دست داشتن "سی آی ای" و "موساد" در ترور شهید "عماد مغنیه"، خاطرنشان کرد: در جهان امروز آمریکا و رژیم صهیونیستی نماد تروریسم هستند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: این اعتراف موجب می‌شود، بسیاری از کشورهایی که فکر می‌کنند آنچه می‌گوییم تبلیغاتی است به این باور برسند و بدانند تروریسم دولتی که بدترین شکل تروریسم است و در واقع رژیم‌ها در پشت سر آن قرار دارند، مهمترین مرکز آن در جهان امروز آمریکا و رژیم صهیونیستی است .

** اقدام حزب الله در شبعا، عکس العمل بود نه عمل

بروجردی خاطرنشان کرد: اقدام حزب الله عمل نبود، بلکه عکس العمل بود، یعنی شبعا در برابر قنیطره و مسئله بعدی این است که این عملیات در سرزمین لبنان انجام شد.

وی در ادامه گفت‌وگو با العالم، افزود: مزارع شبعا سرزمین لبنانی است و حق دفاع مشروع هر ملتی در سرزمین خودش را در برابر متجاوزین و اشغالگران دارد و این یک اصل شناخته شده بین المللی است بنابراین اقدام حزب الله از بُعد مقررات بین المللی قابل اعتراض نیست.

** دیدار با دبیرکل حزب‌الله

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره دیدار با دبیرکل حزب الله لبنان گفت: ما این افتخار را همیشه در سفر به لبنان پیدا می کنیم که خدمت دبیرکل محترم حزب الله برسیم؛ طبیعی است که تحولات جدید در منطقه به خصوص اقداماتی که اتفاق افتاد و زوایای مختلف آن و همچنین پیامدهای احتمالی آن از مسائلی بود که مطرح شدو بقیه مسائلی که در منطقه به خصوص در بُعد مسائل امنیتی و تحرک تکفیری‌ها در عراق و سوریه وجود دارد از مسائلی بود که مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

** سفر سرلشکر سلیمانی به لبنان پس از عملیات قنیطره

بروجردی در خصوص سفر سردار قاسم سلیمانی به لبنان نیز گفت: احترامی که ما در فرهنگ‌مان در جمهوری اسلامی ایران و همین‌طور برادران حزب الله به فرهنگ شهادت و شهید می‌گذاریم، بر هیچ کسی پوشیده نیست. اینکه سردار قاسم سلیمانی برای ادای احترام به شهید بزرگوار عماد مغنیه و جهاد، فرزند برومند ایشان به لبنان بروند، امری بسیار طبیعی است و باز بسیار طبیعی است که در اینگونه سفرها، ملاقات‌ها و دیدارهایی صورت بگیرد.

وی ادامه داد: بنابراین با توجه به تحرکی که سردار سلیمانی در منطقه دارند و به خصوص در مقابله با جریان تروریستی تکفیری، به نظر من این حضور خیلی طبیعی است.

*** موضوع ریاست جمهوری لبنان کاملا داخلی است

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص فرایند سیاسی لبنان و خلأ ریاست جمهوری در این کشور، اظهار داشت: همیشه توصیه ما این بوده که اولا این مسئله کاملا داخلی است و ارتباطی به جمهوری اسلامی ایران ندارد و دوم اینکه اگر ما بتوانیم هر کمکی کنیم، با پیشنهاد دولت لبنان، آماده کمک هستیم.

* آینده روابط ایران و عربستان

بروجردی در خصوص تحولات اخیر در عربستان پس از درگذشت پادشاه و آینده روابط دو کشور اظهار داشت: وزیر خارجه ما آقای دکتر ظریف برای شرکت در مراسم در عربستان حضور یافتند و این امر بعد از سفر معاون وزیر خارجه و ملاقات وزیر خارجه ما با همتای عربستانی در نیویورک، سومین گامی بود که برداشته شد. بنابراین تهران منتظر تصمیمات ریاض در این زمینه است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: البته می تواند وضعیت به همین صورت ادامه یابد ولی اگر طرف مقابل که اصولا در پاسخ به این اقدامات جمهوری اسلامی ایران باید به جمع بندی برسد، تصمیمی بگیرد، این امر می تواند منشأ صفحه جدیدی در روابط دو کشور باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر